DMI udsender advarsel om farligt vejr: Pas på

Skrevet af Nicolai Busekist

28/12/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI har udsendt en advarsel, da der er stor risiko for isslag indtil onsdag morgen.

Dagens topnyheder

Du skal være meget varsom, hvis du bevæger dig ud i trafikken i aften eller nat. DMI har nemlig udsendt en advarsel om, at der er risiko for let isslag, som er gældende indtil onsdag morgen.

Ifølge Henning Gisselø, der er vagtchef hos DMI, er det især på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, at der er risiko for isslag. Folk, der færdes i trafikken i disse områder, skal derfor være særligt varsomme.

Årsagen til, at der er en risiko for isslag, er der, at der er en front med nedbør, der er på vej op over Danmark fra syd. Denne nedbør vil falde som en blanding af både regn, slud og sne, og med risiko for let isslag.

"Betingelserne for dannelse af isslag er gunstige for Sjælland, Lolland, Falster og Møn, hvor der således er risiko for, at nedbøren lokalt kan falde som let isslag," lyder det fra Henning Gisselø fra DMI.

I løbet af i dag har det dog også været enormt glat. Det har de fået at mærke på Fyn, hvilket har fået Fyns Politi til at opdatere, at der mellem kl. 6 og kl. 9 blev sendt ambulancer til forskellige falduheld på Fyn.

"Det er MEGET glat flere steder, og det starter lige uden for døren! Fra kl. 6 til kl. 9 er der sendt 27 ambulancer til faldulykker på hele Fyn. Husk at få saltet fortove m.m.," skriver Fyns Politi i deres opslag på Twitter.

Kort tid efter udsendte Fyns Politi endnu en opdatering, hvori de skrev, at antallet af ambulanceudkald fra kl. 6 til kl. 11 lød på hele 52 stk.

"Fortsat isslag flere steder på Fyn. Der sendes stadig ambulancer til faldulykker på hele Fyn. Status fra kl. 06 og til kl. 1100 er 52 ambulanceudkald. Pas derfor på derude," lyder det fra Fyns Politi i opslaget.

Vagtchef Henning Gisselø oplyser desuden, at DMI vil følge situationen i løbet af aftenen. Skulle der være behov for det, vil der blive udsendt en eller flere opdateringer.