DMI udsender varsel: Her er der risiko for kraftig regn

Skrevet af Nicolai Busekist

17/09/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere steder i landet kan det blive regnfuldt, da DMI har udsendt et varsel om skybrud.

Dagens topnyheder

Fra nord og nordvest er der kold luft, der strømmer ned over Danmark. Og meget tyder på, at det kommer til at have indflydelse på søndagens vejr.

Ifølge DMI ser det ud til, at der er et større område af Danmark, der vil blive ramt af byger i løbet af søndagen. Det oplyses, at disse byger vil passere ned over landet.

Hertil lyder det også fra DMI, at der kan være tale om kraftige byger, der endda ikke blot indeholder regn. Det kan nemlig også vise sig, at de vil byde på både hagl og torden.

DMI's prognoser viser, at det især vil være i Nordjylland og på Sjælland, Falster, Møn og Bornholm, at bygeren vil være kraftigst. Her er der nemlig en risiko for, at der kan falde mere end 24 millimeter regn på seks timer, hvilket opfylder kriteriet for kraftig regn.

Der er endnu ikke givet et konkret svar på, hvornår man forventer, at regnen vil falde. DMI estimerer dog, at det vil være mellem kl. 09:00 og kl. 18:00.

Bor man i et af de områder, der vil blive ramt af en del regn i løbet af søndagen, er det vigtigt, at man er opmærksom på lavtliggende områder. Det gælder både kældre, vejbaner, viadukter og områder nær søer, åer og vandløb, da de kan blive oversømmet.

Som regel forholder det sig også sådan, at de store mængder vand påvirker trafikken, hvorfor du er nødt til at tage højde for dette, hvis du vil sætte dig bag rattet søndag.

Når du kører, er det vigtigt, at du kører med nedsat hastighed, for at undgå akvaplaning. Desuden udsendes de en advarsel om, at du ikke bør køre ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden.

Samtidig anbefales det også, at man sørger for at tjekke både tagrender, nedløbsrør og afløbsriste. Ydermere er det også en god idé, at man sørger for at holde båd vinduer og døre lukkede.