DMI varsler: Stærk storm på vej

Skrevet af Nicolai Busekist

03/11/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har udsendt et varsel om, at en stærk storm kan være på vej. Det vil blive værst langs Vestkysten.

Dagens topnyheder

Hvis du har planer om at skulle udenfor i løbet af fredagen, skal du holde på hat og briller.

Det er især tilfældet, hvis du skal udenfor langs Vestkysten. I løbet af fredagen er der nemlig risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, som lokalt kan være af stærk storm.

Det skriver DMI.

Meldinger lyder også, at der stedvis kan forekomme vindstød med en styrke på mellem 28 og 32 m/s. Det vil især være strækningen mellem Blåvandshuk og Hanstholm, der vil blive ramt, hvis prognosen holder stik.

Ifølge DMI er der dog tale om en prognose, der endnu er ganske usikker. Deres forskellige modelkørsler er nemlig ikke helt enige om udviklingen.

Derfor er det værd at bemærke, at det ifølge TV 2 er tale om vindstød, der nærmer sig orkanstyrke. Stærk storm er nemlig den vindstyrke, der befinder sig lige under orkanstyrke, som begynder ved 32,7 m/s.

DMI skriver, at det voldsomme blæsevejr opstår i forbindelse med en frontzone, der torsdag ligger næsten stille lige vest for Jylland, som strækker sig fra Sydnorge over Nordsøen til Holland.

Det forventes, at der i løbet af natten vil blive udviklet et relativt hidsigt lavtryk i frontzonen vest for Jylland, som herefter vil begynde at bevæge sig mod nordøst i løbet af fredagen. Derfor vil det bevæge sig op langs Vestkysten, over Skagerrak, og op til Oslo.

Ydermere oplyser DMI, er der syd for lavtrykket ventes hård vestlig kuling i forbindelse med lavtrykspassagen. Stedvist kan det være stormende kuling, samt vindstød af stormstyrke eller stærk storm.

Der bliver også advaret om, at vindstød af stormstyrke kan medføre, at bl.a. tagsten blæser ned, at store grene knækker, at træer vælter m.m. Desuden er der også stor sandsynlighed for, at diverse broer kan blive nødt til at lukke for trafikken.