DMI: Vindstød af stormstyrke kan ramme Danmark

Foto: Shutterstock.com

Et kraftigt blæsevejr er på vej mod Danmark, hvilket også vil føre forhøjet vandstand med sig.

Sent søndag aften vil et lavtryk puste sig op hen over den centrale del af Skandinavien. Når det sker, vil det give anledning til et kraftigt blæsevejr i Danmark. Desuden vil der også være forhøjet vandstand flere steder. Det skriver DMI.

Læs også

Operation gik galt: Kendt sanger død

I løbet af søndag aften vil vinden tiltag til frisk vind til kuling fra vest og nordvest. Ved kysterne kan det gå mere voldsomt for sig, da der flere steder vil være op til hård kuling.

Ydermere rapporterer DMI, at der vil komme kraftige vindstød, der stedvis kan være op til stormstyrke. Det forventes, at den kraftige blæst vil vare hele natten. Derfor aftager den først i løbet af mandagen.

"I løbet af søndag aften tiltager vinden til frisk vind til kuling fra vest og nordvest, ved kysterne flere steder op til hård kuling, og der kommer kraftige vindstød, som stedvis når stormstyrke. Den kraftige blæst varer ved hele natten og aftager først i løbet af mandag," lyder det fra Lars Henriksen, der er meteorolog hos DMI.

Det lavtryk, der er vej på hen over Skandinavien, fører ikke blot blæsevejr med sig. Når det blæser i en sådan grad, som det vil gøre fra søndag aften, vil det også føre en masse vand med sig.

Blæsevejret vil derfor sende en masse vand ind i Skagerrak, som derfra vil blive ført videre ned i Kattegat. Det kan føre til, at der vil være forhøjet vandstand mandag morgen og formiddag.

Det vil især være i områderne omkring Nordfyn, hvilket også omfatter Odense Fjord, Storebælt samt den nordlige del af Sjælland, herunder Isefjorden og Roskilde Fjord, der vil blive berørt af forhøjet vandstand.

Læs også

Melvins drøm går i opfyldelse: Nu løfter han sløret

Ifølge DMI kan den forhøjede vandstand dog også ramme den nordlige del af Øresund. Det vil sige, at det flere steder i landet kan føre til forhøjede vandstande i løbet af mandagen.

 

Dagens Gossip