Død person fundet i en sø: Nu er der skræmmende nyt

Skrevet af Nicolai Steinicke

26/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kom frem i går, at der var fundet en død person i søen, men nu er det kommet frem, hvem der fandt liget.

Dagens topnyheder

En rystende opdagelse blev gjort torsdag i Hillerød, da en gruppe legende skolebørn fra Frederiksborg Byskole fandt et lig i søen Sorte Dam. Vagtchefen fra Nordsjællands Politi fortalte til B.T., at børnene under deres leg ved søen opdagede liget og derefter informerede en voksen.

Den voksne kvinde, som børnene henvendte sig til, kontaktede politiet klokken 12.12. Vagtchefen bekræftede, at den afdøde er en voksen, men politiet har valgt ikke at offentliggøre yderligere detaljer om personens identitet eller køn på nuværende tidspunkt.

Politiet står over for en gåde med flere ubesvarede spørgsmål omkring omstændighederne ved dødsfaldet. Indtil videre har efterforskningen ikke afsløret tegn på vold, og der er ingen tydelige indikationer på, at der er begået et strafbart forhold. "Der kan dog stadig dukke mange ting op," udtalte vagtchefen.

Efterforskerne arbejder med tre hovedhypoteser: en ulykke, selvmord eller et strafbart forhold. Et planlagt ligsyn fredag forventes at give politiet mere klarhed.

Vagtchefen delte, at den afdøde har ligget i søen i en ukendt periode. Det er muligt, at personen har været der siden denne vinter, men politiet udelukker ikke, at liget kan have været der længere. Vagtchefen bemærkede dog, at det fortsat var muligt at identificere personens køn, hvilket antyder, at liget ikke har været i vandet siden vinteren 2022/2023.

Adspurgt om der er savnede personer i området, som politiet kæder til sagen, svarer vagtchefen:

»Umiddelbart har vi ikke et match til nogle af vores savnede personer.«