Dommen nærmer sig i Kirkerup-sagen: Nu svarer advokat på, om den 13-årige vil være til stede i retten

Kamille Isaksen

4 uger siden

|

25/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Dommen nærmer sig i Kirkerup- og Emilie Meng-sagen.

Dagens topnyheder

Hele Danmark holdte vejret, da en 13-årig pige i foråret forsvandt fra jordens overflade på mystisk vis.

Politiet var hurtige til at melde ud, at der muligvis kunne være tale om en forbrydelse, og det viste sig at være sandt, da de senere fandt hende på en 32-årig mands adresse i Korsør.

Senere hen fandt man ud af, at gerningsmanden havde have påkørt pigen, og efterfølgende holdt hende fanget i 27 timer, hvor hun blev udsat for vold og overgreb. Gerningsmanden har erkendt disse forbrydelser, men nægter anklagerne om drabsforsøg og fuldbyrdet voldtægt.

Siden retssagen begyndte i maj, har pigens mor og stedfar været faste tilskuere i retssalen. De har fulgt hvert et skridt i processen mod manden, der anklages for i alt 10 forhold, inklusive drabet på Emilie Meng og overfaldet på en 15-årig efterskoleelev fra Sorø.

Nu er det dog kommet frem, at pigens mor og stedfar ikke vil være de eneste, som er til stede i retten.

Fredag falder dommen

Fredag klokken 10 vil retsformanden læse skyldkendelsen op, og det vil blive afsløret, om nævningetinget finder ham skyldig i de omfattende anklager. Efter skyldkendelsen vil retten gennemgå hans personlige forhold og den mentalerklæring, der tidligere er blevet omtalt.

Når dommen i den opsigtsvækkende retssag mod den såkaldte Korsørmand bliver afsagt, vil det ske foran en fyldt retssal i Næstved.

Sagen har trukket stor opmærksomhed, ikke mindst fordi en af ofrene, en 13-årig pige, vil være til stede for at få afsluttet dette smertefulde kapitel.

Det skriver B.T.

Pigens bistandsadvokat, Hari Aaby Mandic, har oplyst, at pigen vil være til stede sammen med sin mor og stedfar på den sidste retsdag for at sætte et foreløbigt punktum. "Min klient har efter nøje overvejelse besluttet at deltage på den sidste retsdag for at få sat et foreløbigt punktum," udtaler advokaten.

Når dommen falder, forventer advokaten Hari Aaby Mandic at komme med en udtalelse på vegne af sin klient og hendes familie foran retten efter domsafsigelsen.

For at beskytte pigens identitet vil udtalelsen blive læst op af advokaten selv.