Download af musik styrtdykker mens vinylsalget stormer frem

Salget af downloadet musik faldt markant i USA sidste år, mens den genopstandne vinylplade er stormet frem i ledtog med streamingtjenester som Spotify og YouTube.

Der blev solgt henholdsvis 9 og 12 procent færre album og sange, skriver avisen Wall Street Journal med henvisning til en undersøgelse fra analyseinstituttet Nielsen SoundScan.

Vinylpladen, som i årtier var det mest populære musikmedie, blev slået omkuld af CD'en i slutningen af 1980'erne, men grammofonpladen er ved at genvinde en stærk position på markedet.

I 2014 blev der solgt 9,2 millioner vinylplader, hvilket er det højeste antal, siden SoundScan begyndte at registrere musiksalg i 1991.

9,2 millioner vinylalbum er en stigning på 52 procent i forhold til 2013.

Streamingtjenesterne har set en stigning i antal lyttede sange på 54 procent i samme periode.

Den svenske musiktjeneste Spotify har oplevet en massiv stigning i omsætningen, men hovedparten af indtjeningen går tilbage til pladeselskaber og rettighedshavere.

I 2013 måtte selskabet ifølge Financial Times aflevere mere end 80 procent af indtjeningen på 747 millioner euro til pladeselskaber og rettighedshavere.

Ud af 257 millioner solgte musikalbum i USA sidste år var 106,5 millioner downloadet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip