DR afslører store nyheder: Tager stort skridt

Skrevet af Sarah S

02/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu tages der store ambitiøse skridt.

Dagens topnyheder

DR's populære nyhedspodcast "Genstart" tager et nyt og ambitiøst skridt i bestræbelserne på at forny sig og fastholde lytterinteressen.

Redaktionen udvides med en ny redaktør, en tilrettelægger, en lyddesigner og en ekstra vært for at løfte kvaliteten og intensivere produktionen.

Det skriver MediaWatch.

"Genstart" vil nu også indlede et samarbejde med DR Nyheders dokumentarafdeling og lancerer tre til fire årlige dokumentariske serier under navnet "Genstart dox."

"Vi har haft stor succes med den fortællende tilgang til nyhederne i 'Genstart.' Vi vil gerne bruge endnu mere krudt på at fortælle bedre og på nye måder om de store historier i tiden – og dermed forhåbentligt ramme endnu flere danskere." fortæller Sofie Tholl, chef for podcasts i DR Nyheder.

En af de mest markante ændringer er ansættelsen af Simon Stefanski som ny vært ved siden af den nuværende vært Anna Ingrisch. Sammen vil de præsentere tre ugentlige afsnit. Sofie Tholl fremhæver Stefanskis unikke forståelse for programmets rolle og formål som en styrke.

Podcastens udgivelsesplan justeres også, så "Genstart" vil være tilgængelig i alle ferieperioder og på søndage. Dette står i kontrast til den tidligere praksis, hvor programmet ofte blev reduceret i ferier.

Selvom "Genstart" har oplevet faldende lyttertal efter flytningen til DR Lyd, forventes det, at de seneste ændringer og satsninger vil kunne tiltrække et bredere publikum. Trods en midlertidig nedgang i lyttertallene har "Genstart" været en af de mest populære danske podcasts og har i gennemsnit haft omkring 850.000 ugentlige lyttere.

Sofie Tholl tilføjer, at redaktionen også vil bruge mere tid på fortælleteknikker og produktionen af reportager. Hun ser frem til et øget samarbejde med DR Nyheders dokumentarafdeling og tror, at "Genstart" vil kunne præsentere større historier mere dybdegående og nuanceret i de kommende dokumentarserier.