DR-chef har sagt op efter grænseoverskridende adfærd: Jeg har været så fuld

Foto: Shutterstock.com

Endnu en mediechef er blevet væltet. En DR-chef har sagt op efter grænseoverskridende adfærd.

Jakob Sloma Damsholt er ikke længere ansat hos DR. Han har i dag valgt at aflevere sin opsigelse. Indtil i dag besad han en ledende stilling hos DR.

Læs også

Vismænd: Lav en afgift pr. kørte kilometer

Årsagen til, at han har besluttet at sige op, er en konsekvens af, at Danmarks Radio har indledt en sag om, at han har overtrådt DR's adfærdskodeks. Det skriver han i et opslag på Facebook, hvor han også indrømmer sin overtrædelse.

"Det har jeg desværre gjort, og jeg tager det fulde ansvar for hvad der er sket, og giver hermed jer alle min uforbeholdne undskyldning," skriver Jakob Sloma Damsholt på Facebook.

Den nu tidligere DR-chef skriver også, at sagen drejer sig om episode, hvor han har opført sig grænseoverskridende. Ifølge Jakob Sloma Damsholt selv var han meget fuld, og mistede derfor sig selv og sin dømmekraft.

"Baggrunden er en episode, hvor jeg har været så fuld, at jeg mistede mig selv og min dømmekraft. Jeg har i den situation opført mig grænseoverskridende og hverken levet op til DR’s adfærdskodeks eller mine egne værdier for, hvordan man er menneske og chef," lyder det.

I kølvandet på sin opsigelse har han også erkendt, at han har et problem med alkohol. Derfor har han besluttet at starte i behandling.

"Jeg har i umiddelbar forlængelse af episoden erkendt, at jeg har et problem med alkohol og er derfor begyndt i behandling, så jeg kan være sikker på, at det ikke sker igen," fortæller han i sit opslag på Facebook.

Til slut udtrykker han også forståelse over for DR's beslutning om at tage sagen op. Han ønsker at tage ansvar for og har derfor opsagt sin stilling.

Læs også

Jes Dorph-Petersen trækker stikket: Brug for en pause

"Jeg forstår til fulde, at DR's ledelse har taget sagen op, og jeg har taget det fulde ansvar og sagt min stilling op i dag. Jeg er meget ked af det der er sket, og vil gerne gentage min oprigtige undskyldning," runder han af.