DR erkender bommert: “Kæmpestor fejl”

Foto: Shutterstock.

Det var en fejl, erkender DR nu.

Onsdag bragte TV Avisen på DR en grafik med en kvinde i niqab til at illustrere, at regeringen vil have flere indvandrerkvinder i job.

Det var en fejl, erkender DR nu.

Læs også

Hold øje med din postkasse: Politiet sender brev til 887 danskere

”Det er en kæmpestor fejl, som selvfølgelig er noget, vi tager op på redaktionen i dag,” lyder det fra redaktionschef på TV Avisen Marie Buss til Journalisten. Hun uddyber, at grafikken på "ingen måde" illustrerer den gruppe kvinder, der er tale om.

"Gruppen af indvandrerkvinder er meget divers, og det er en forsvindende lille del af dem, som bærer niqab. Derfor rammer man helt ved siden af skiven med den her illustration," slår Marie Buss fast.

Debattør Randahl Fink har på Twitter stillet spørgsmålstegn ved, at DR vælger at illustrere indvandrerkvinder med denne grafik. 

“Der er 817.438 indvandrere og efterkommere i Danmark. Kun 150 af dem er kvinder, som bærer Niqab. HVORFOR illustrerer DR indvandrerkvinder på denne måde?,” spørger han og tagger Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR i sit tweet.

“Det er vigtigt”

I et senere tweet retter Randahl Fink en tak til Marie Buss.

“Tak til TV Avisens redaktionschef Marie Buss for at tage diskussionen om diversitet alvorligt. Jeg synes, det er vigtigt, at den visuelle virkelighed, som medier skaber, ikke fastholder negative fordomme,” skriver han og henviser til artiklen fra Jounalisten.

Det er ikke kun Randahl Fink, der mener, at DR har fejlet. Det gør den radikale Kristian Hegaard også. 

“What! Hvad sker der her, DR? En historie om indvandrerkvinder skal illustreres med niqab, for sådan ser indvandrerkvinder åbenbart ud eller hvad?! Kæmpe ommer og uværdig fordom at fremvise i bedste sendetid,” skriver han på Twitter.

Læs også

Alt for mange smittede: Her bliver der lukket helt ned

 

Dagens Gossip