DR-vært tager imod droppet vaccine: “Helt surrealistisk”

Foto: Shutterstock.com.

P3-værten er nu vaccineret.

Hvis han var blevet tilbudt vaccinen fra AstraZeneca, så havde han takket nej.

Læs også

Hilda Heick blev latterliggjort af danskerne: "Jeg græd mange gange"

Det fortalte Andreas Kousholt, vært på Go’ Morgen P3, torsdags morgen live i radioen. Her forklarede P3-værten, at han samme formiddag klokken 9.50 skulle vaccineres via tilvalgsordningen.

“Jeg skriver mig op i fredags, og i går fik jeg en sms om, at jeg skal snakke med en læge. Så ringer der en læge til mig i går eftermiddags og så får jeg en mail bagefter: Den er god, den er fjong, du kan blive vaccineret i morgen, hvis du vil,” fortalte han og uddybede, at han på forhånd havde besluttet sig for, at han ville stikkes med vaccinen fra Johnson & Johnson. 

“Jeg skal ikke have AstraZeneca, jeg vil gerne have Johnson & Johnson - et stik og så er det overstået,” forklarede Andreas Kousholt.

“Nemt, hurtigt og smertefrit”

På Instagram har P3-værten dokumenteret, at han nu er vaccineret. 

“Jeg har taget imod et frivilligt vaccinestik med Johnson & Johnson. Nemt, hurtigt og smertefrit var det,” starter Andreas Kousholt og uddyber, at vaccinesnakken har fyldt meget hos ham.

“Det sidste halve års tid har jeg tænkt på og talt om vacciner dagligt. Nærmest som en besættelse. Det er derfor helt surrealistisk, at det nu er overstået for mit vedkommende,” skriver han.

Sådan fungerer tilvalgsordningen

De to vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson er taget ud af det officielle vaccinationsprogram i Danmark.

Trods det er det muligt at vælge en af de to i tilvalgsordningen. Vacciner i tilvalgsordningen er godkendt af EMA, men anbefales ikke af Sundhedsstyrelsen.

Det er virksomheden Practio, der tilbyder at vaccinere danskerne med en af de droppede vacciner. Alle kan bede om at få vaccinen, men i modsætning til det generelle vaccinationsprogram ordineres Johnson & Johnson og AstraZeneca vaccinerne baseret på en individuel lægelig vurdering, oplyser Practio.

Det betyder, at en læge vil vurdere om den enkelte borger kan få Johnson & Johnson eller AstraZeneca vaccinen baseret på flere ting, blandt andet sygdomshistorie og helbredsstatus.

Læs også

Nu er det sidste chance for at få dine penge

 

 

 

 

Dagens Gossip