Drabsmænd tvang tegner til lukke dem ind på satireblad

Gerningsmændene til skudmassakren på det franske satireblad Charlie Hebdo, hvor mindst 12 mennesker onsdag mistede livet, kom ind på redaktionen ved at true en kvindelig tegner til at lukke dem ind på ugebladet.

Det fortæller tegneren, der er kendt som "Coco", til netmediet 20minutes.fr.

- Jeg havde hentet min datter i fritidsklubben, og da vi kom til bladets hoveddør, blev vi voldsomt truet af to maskerede og bevæbnede mænd.

- De ville ind i bygningen og op. Jeg trykkede koden til låsen. De skød på Wolinski, Cabu. Det varede fem minutter. Jeg havde søgt ly under et skrivebord. De talte perfekt fransk. Påstod, de var fra Al Qaeda, siger "Coco" til 20minutes.fr.

Ved angrebet er fire af Frankrigs mest berømte tegnere blevet dræbt.

To af de dræbte tegnere er ifølge nyhedsbureauet AFP Charlie Hebdos chefredaktør, den 47-årige Stéphane Charbonnier, kendt som Charb, og den 76-årige tegneserie- og satiretegner Jean Cabut, kendt som Cabu, der fungerede som art director/kunstnerisk direktør for bladet.

Den tredje dræbte tegner er den 80-årige Georges Wolinski, der var chefredaktør på Charlie Hebdo fra 1970 til 1981.

Flere medier skriver desuden, at den 57-årige tegner Bernard Verlhac, kendt som Tignous, også skal være blandt de dræbte.

Fransk politi jagter nu tre formodede gerningsmænd til massakren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip