Drabstiltalt til ekskone: Du giver din kærlighed væk

Skrevet af admin

23/06/2015

Mest læste i dag

Et turbulent forhold endte brat, da en nu 34-årig mand sidste år i juli skød og dræbte sin 28-årige ekskone ved højlys dag og på åben gade i Hvidovre.

Tirsdag afgiver den 34-årige forklaring i Retten i Glostrup.

Manden erkender at have skudt sin unge ekskone, og anklager Linda da Silva Ferreira forsøger nu at finde ud af, hvorfor den 28-årige kvinde - Sinem Fener - skulle dø.

- Du forærer din kærlighed til en anden, sagde manden til sin ekskone i en telefonsamtale, som anklager Linda da Silva Ferreira afspiller i retten.

Den tiltalte forklarer, at hans ekskone kort tid inden skyderiet tog i byen med en anden mand, og det var det, telefonsamtalen drejede sig om.

Parret mødte hinanden i 2000 og blev skilt i 2011 efter at have været gift i fem år.

Den tiltalte har kurdisk baggrund, og det var ifølge ham gennem hele forholdet et problem, fordi hans ekskones familie kommer fra Tyrkiet.

Især hans forhenværende svigermor var kritisk. Hun ønskede ikke, at hendes datter skulle være gift med en kurder, forklarer den tiltalte.

- Hendes mor ville ikke acceptere det og var imod det fra dag ét, siger han.

Efter skilsmissen fandt parret sammen igen i en periode. Men i 2013 blev den 34-årige jaloux, da ekskonen ansatte en mandlig medarbejder i sin forretning.

- Det hele var modbydeligt og klamt. Situationen var modbydelig. Min kone skulle ikke være alene i et lokale sammen med en mand, siger den 34-årige i retten, hvor han er klædt i sorte bukser, sort vest og trøje.

- Manden havde fuldstændigt overtaget min plads, siger han.

Få dage inden skyderiet i Hvidovre truede den tiltalte ifølge anklageren sin ekskone. Det nægter den han dog selv.

"Jeg er ked af, at jeg skal dræbe dig," og "jeg skal nok gøre det blidt, sødt og hurtigt, så du ikke kan mærke - jeg elsker dig," skulle den 34-årige blandt andet have sagt.

Sinem Fener anmeldte i den forbindelse sin eksmand for trusler. Hun blev udstyret med en alarmtelefon, og hendes eksmand blev eftersøgt af politiet.

Men det lykkedes ikke politiet at finde manden, før han havde skudt sin ekskone på kort afstand med en pistol ved Hvidovre Butikstorv 10. juli 2014.

Ved sin død efterlod den 28-årige Sinem Fener sig en treårig søn, som hun havde sammen med sin eksmand.

/ritzau/