D/S Norden leverer bedste resultat i 14 kvartaler

Skrevet af admin

12/08/2015

Dagens topnyheder

Dampskibsselskabet Norden har sejlet for fuld kraft i andet kvartal. Det viser selskabets regnskaber, der blev offentliggjort tirsdag.

Norden leverede i andet kvartal et resultat før skat på 36 millioner dollar, svarende til cirka 243 millioner kroner. Det er det bedste resultat i de 14 seneste kvartaler.

Det har samtidig betydet, at selskabet har justeret sine forventninger til det samlede årsresultat. De hedder nu et plus på mellem 70 og 100 millioner dollar.

Så sent som i slutningen af juni opjusterede Norden ellers sine forventninger til resultatet til at ligge et sted mellem 50 og 90 millioner dollar.

Administrerende direktør Jan Rindbo konstaterer med tilfredshed, at første halvår har været indbringende.

- Vores tankforretning har udnyttet de særdeles stærke markeder til at skabe det bedste driftsresultat i Tank nogensinde.

- Samtidig er vores tørlastforretning med god afdækning og godt købmandskab kommet pænt igennem et ellers historisk ringe tørlastmarked i år, siger han.

Netop tørlastforretningen har været problematisk, men viser faktisk et plus på seks millioner dollar i andet kvartal.

Tankdivisionen har derimod været yderst rentabel med et resultat på 33 millioner for andet kvartal.

Alt i alt har Norden opnået et resultat for første halvår på 82 millioner dollar. Det er en kraftig forbedring i forhold til sidste år, som bød på et underskud på 68 millioner dollar i samme periode.

Norden meddelte allerede mandag, at man strømliner virksomhedens ledelse. Således er Martin Badsted udnævnt til finansdirektør, mens man siger farvel til Michael Tønnes Jørgensen og Lars Bagge Christensen.

/ritzau/