D/S Norden leverer bedste resultat i 14 kvartaler

Dampskibsselskabet Norden har sejlet for fuld kraft i andet kvartal. Det viser selskabets regnskaber, der blev offentliggjort tirsdag.

Norden leverede i andet kvartal et resultat før skat på 36 millioner dollar, svarende til cirka 243 millioner kroner. Det er det bedste resultat i de 14 seneste kvartaler.

Det har samtidig betydet, at selskabet har justeret sine forventninger til det samlede årsresultat. De hedder nu et plus på mellem 70 og 100 millioner dollar.

Så sent som i slutningen af juni opjusterede Norden ellers sine forventninger til resultatet til at ligge et sted mellem 50 og 90 millioner dollar.

Administrerende direktør Jan Rindbo konstaterer med tilfredshed, at første halvår har været indbringende.

- Vores tankforretning har udnyttet de særdeles stærke markeder til at skabe det bedste driftsresultat i Tank nogensinde.

- Samtidig er vores tørlastforretning med god afdækning og godt købmandskab kommet pænt igennem et ellers historisk ringe tørlastmarked i år, siger han.

Netop tørlastforretningen har været problematisk, men viser faktisk et plus på seks millioner dollar i andet kvartal.

Tankdivisionen har derimod været yderst rentabel med et resultat på 33 millioner for andet kvartal.

Alt i alt har Norden opnået et resultat for første halvår på 82 millioner dollar. Det er en kraftig forbedring i forhold til sidste år, som bød på et underskud på 68 millioner dollar i samme periode.

Norden meddelte allerede mandag, at man strømliner virksomhedens ledelse. Således er Martin Badsted udnævnt til finansdirektør, mens man siger farvel til Michael Tønnes Jørgensen og Lars Bagge Christensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip