Dyrlæge deler vigtig bøn: Du bør undgå at få disse fem hunderacer

Skrevet af Emil Martesen

4 uger siden

|

21/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dyrlægen deler en vigtig bøn.

Dagens topnyheder

Uanset race, er hunden den bedste ven, man kan få.

Men ikke desto mindre, har har Scott Miller en bøn til de kommende hundeejere, da han nu kommer med fem hunderacer, som han "aldrig i livet" ville få, da de alle har en håndfuld racespecifikke problemer, som udelukkende fører til øgede omkostninger for dig som hundeejer.

Og det, man hurtigt bider mærke i, er, at han fraråder at man får en hund med et fladt ansigt, for det faktisk bare synd for hunden.

Og fem racer, der passer ind under den kategori, er mops, britisk bulldog, boston terrier, boxer og chow chow, skriver LadBIBLE.

"Jeg ved ikke, om jeg nogensinde ville anbefale en mops som hund, fordi de har så mange racespecifikke problemer", udtaler han til The Sun og tilføjer:

"Jeg ville altid vælge en race med en rigtig næse.Aalt, hvad der er fladt, vil have øjenproblemer, øreproblemer, ledproblemer og tandproblemer".

Fladnæsede racer er meget udsatte for tilstande som blandt andet BOAS, som er en samlet betegnelse for de vejrtrækningsproblemer, der især rammer de såkaldt brachycephale hunderacer, altså ovennævnte hunderacer med kort næseparti.

Dyrlægen skriver videre, at sådanne hunderacer kan føre til bøvl med forsikringsselskabet, fordi også de er klar over den øgede sandsynlighed for at de får helbredsproblemer.

Han tilføjede, at dette er særligt vigtigt, da hunde om sommeren - ligesom mennesker - kan få pollenallergi, hvilket også kan være med til forårsage vejrtrækningsproblemer.

Dyrlægen står dog ikke alene.

En anden ekspert har nemlig også langt ud efter en helt anden race.

"Jeg sværger på, at hver anden hund, der kommer ind på klinikken, er en labradoodle, golden doodle, aussiedoodle eller en form for puddel-misfoster".

Han mener, at man er begyndt at tænke mindre og mindre på dyrenes behov ved at blive ved med at krydse den ene race efter den anden.