Dyster coronamelding fra WHO: Udtrykker bekymring

Skrevet af Mathias Busekist

36 uger siden

|

06/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
WHO udtrykker stor bekymring.

Dagens topnyheder

Verdenssundhedsorganisationen WHO har udtrykt bekymring for den fremadskridende situation vedrørende COVID-19 i den kommende vintersæson

Det skriver WHO via det sociale medie X, som før hed Twitter, efter et møde.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Vi ser fortsat bekymrende tendenser for covid-19 forud for vintersæsonen på den nordlige halvkugle," siger Tedros Adhanom Ghebreyesus, der er generaldirektør i WHO.

Hans bekymring stammer fra de stigende dødstal i visse området Mellemøsten og Asien samt at antallet af intensiv-indlæggelser i dele af Europa vokser.

Pressemødet omfatter videre en bekymring i forbindelse med manglende data på corona-området og opfordrer derfor til mere overvågning.

WHO meddeler, at kun 43 af de 194 medlemslande indrapporterer dødsfald til organisationen, og kun 20 lande rapporterer om indlæggelser som følge af COVID-19.

"Vores budskab er, at du ikke skal vente med at få endnu en dosis, hvis det er anbefalet for dig," siger WHO-generaldirektøren på pressemødet.

Men det er ikke kun coronavirus, som bekymrer.

Statens Serum Institut har således meldt ud, at Danmark er blevet ramt af en epidemi med kighoste.

I løbet af sommeren har antallet af tilfælde med kighoste været stigende. I august var tallet omtrent fire gange højere, end hvad der vurderes at være et normalt niveau.

En opgørelse, der dækker over antal tilfælde påvist i et laboratorium, viser da også, at antallet af tilfælde i august nåede op på 439.