Efter bombetrussel mod dansk skole: Nu kommer politiet med ny melding

Skrevet af Nicolai Busekist

4 uger siden

|

23/04/2024
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
Tirsdag dukkede Østjyllands Politi talstærkt op ved Elsted Skole nær Aarhus, fordi samtlige elever og lærere skulle evakueres på grund af en bombetrussel.

Dagens topnyheder

Det er ikke hver dag, at der bliver angivet en bombetrussel mod en dansk skole. Netop dette skete for Elsted Skole, der ligger nær Aarhus, tirsdag formiddag.

Derfor dukkede Østjyllands Politi talstærkt op på skolen, hvor de sørgede for at evakuere både elever og lærere. Det blev meddelt, at der var tale om en telefonisk bombetrussel.

Nu er der nyt i sagen, men det er ikke Østjyllands Politi, der har meldt ud. Derimod er det Københavns Vestegns Politi, der på det sociale medie X skriver, at de har anholdt en 16-årig dreng i sagen.

"Efterforskning skal nu afklare de nærmere omstændigheder. Vi har ikke flere oplysninger at frigive nu, udover at vi samarbejder med Østjyllands Politi," skriver Københavns Vestegns Politi også i deres opslag.

I forbindelse med evakueringen, blev forældrene til eleverne kontaktet og bedt om at hente deres børn i et idrætscenter i nærheden af skolen.

Her informerede både politiet og skolen også kort om situationen. Desuden var Offerrådgivningen også klar til at tage en snak med dem, der følte, at de havde brug for dette.

Da Østjyllands Politi dukkede op på skolen, var det meget tydeligt, at de tog anmeldelsen seriøst. De dukkede ikke blot op med bombehunde, men havde også Forsvarets eksperter i ammunitionsrydning med sig.

Derfor blev der naturligvis også foretaget en grundig gennemsøgning af hele skolen. I denne forbindelse blev der ikke fundet mistænkeligt, hvorfor afspærringen tirsdag eftermiddag er blevet ophævet igen.

Den 16-årige dreng blev anholdt på en adresse på Sjælland kl. 13.55. Da han er blevet anholdt i deres kreds, har Københavns Vestegns Politi nu overtaget sagen. 

Elsted Skole vil ikke være lukket onsdag. Til gengæld vil politiet være til stede med deres mobile politistation. Det handler naturligvis om at skabe tryghed for både elever og lærere, der med stor sandsynlighed har været meget berørte af situationen.