Efter flere dødsfald: Livreddere med vigtig opfordring til danskerne

Skrevet af Mathias Busekist

42 uger siden

|

25/07/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der har været for mange badeulykker med fatal udgang.

Dagens topnyheder

Vejret, som allerede nu har været helt ude af kontrol, har blandt andet medført usikre badeforhold - i hvert fald mere end normalt.

Derfor har man desværre allerede nu måttet meddele om flere dødsfald ved danske strande. Dødsfald, som TrygFondens Kystlivredning nu vil forhindre.

På vegne af danske livreddere kommer TrygFondens Kystlivredning nemlig med en opfordring til dem, der bader ved de danske strande.

Kystlivredderne opfordrer forældre til at tale med deres børn om, hvordan man færdes sikkert i vandet samt at lære børn at være trygge i vandet.

"I denne sommer har vejret flere gange skabt farligere badeforhold end normalt. Det gør det endnu mere vigtigt, at vi lærer at svømme og begå os i vand," siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, ifølge Ekstra Bladet og tilføjer:

"Vi har derfor udviklet en række vandøvelser, som man kan lege og have det sjovt med sammen med sine børn, og samtidig kan man styrke deres svømme- og vandfærdigheder og i det hele taget gøre dem mere sikre og trygge i vandet."

Det er alt sammen for at undgå flere badeulykker med fatal udgang.

I anledning af, at det tirsdag er World Drowning Day - bedre kendt som 'Drukneforebyggelsesdag' - så kan man passende lege livredning med sine børn.

Dermed vil man gøre ens børn trygge ved vand.

Derudover har livredderne også et aktivitetshæfte til børn, hvor der er forslag til øvelser. Øvelserne kan bruges både ved stranden og i svømmehallen.