Efter nedtur: Nu kan Kronprins Frederik endelig juble

Foto: Danmarks Idrætsforbund.

Det bliver til noget.

I forbindelse med Kronprinsens 50 års fødselsdag havde Royal Run premiere i 2018 og blev med det samme et populært tilløbsstykke, som fik mange danskere op fra sofaen og ud i løbeskoene.

Læs også

Kæmpe hyldest til Christian Eriksen på torsdag: Sådan kommer det til at foregå

Derfor var det også noget af en nedtur, da løbet i 2020 måtte aflyses pga. corona – og i 2021 udsættes fra maj til september. I lang tid så det ud til, at corona-restriktioner ville lægge en dæmper på løbet, der finder sted om nogle måneder.

Men med udfasningen af de nuværende corona-restriktioner står det klart, at Royal Run kan gennemføres i den velkendte stil, som har gjort eventet til det største danske motionsarrangement, ifølge arrangørerne.

Royal Run havde premiere i 2018 i forbindelse med Kronprinsens 50 års fødselsdag. Foto: Jan Kejser.

“Det glæder os usigeligt, at Royal Run igen kan blive den helt særlige folkefest, hvor mange tusinder samles omkring motion, highfives med Kronprinsen og uformelt samvær” siger Morten Mølholm Hansen, medlem af Royal Runs styregruppe og direktør i Danmarks Idrætsforbund, i en pressemeddelelse. 

64.000 er allerede tilmeldt

Næsten en tredjedel af deltagerne i Royal Run har ikke tidligere deltaget i et motionsløb. Blandt andet derfor er løbet en fantastisk begivenhed, mener Jens Otto Størup fra Royal Runs styregruppe og direktør i DGI.

Kronprinsparrets børn har tidligere deltaget i Royal Run, der i år afholdes i Danmark søndag den 12. september 2021. Foto: Lars Møller.

”Nu ser vi frem mod september, og alle i Royal Run knokler sammen med de lokale foreninger og klubber på med at skabe endnu en succesoplevelse, hvor deltagerne får en tryg og festlig dag, som giver dem smil på læben og motivation til at snøre kondiskoene sammen med Kronprinsen og hans familie,” fastslår Jens Otto Størup. 

Fakta om Royal Run

 • Royal Run afholdes i Danmark søndag den 12. september 2021

 • I Danmark afholdes Royal Run 2021 fem steder: Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense og København/Frederiksberg samt på Bornholm.

 • I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten One mile (1,6 km), 5 km eller 10 km.

 • Hvorvidt Royal Run kan gennemføres i Grønland i 2021 afventer fortsat afklaring.

 • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

 • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019.

 • Der er allerede 64.000 tilmeldt Royal Run i 2021.

 • Royal Run måtte aflyses i 2020 pga. corona-restriktioner

  Læs også

  Cana Buttenschøn afslører lykkelig nyhed

   

 

 

 

 

 

Dagens Gossip