Efter nye afslørende detaljer: Kong Frederik i modvind

Skrevet af Emil Martesen

18/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den nye konge er havnet i modvind efter en række nye afslørende detaljer i hans nye bog.

Dagens topnyheder

Det er kun få dage siden, at Danmark fik en ny konge, men må sige, at det er en effektiv en af slagsen. 

I en overraskende afsløring har Danmarks nykronede kong Frederik udgivet en bog, kun tre dage efter hans tiltrædelse som statsoverhoved. Bogen, 'Kongeord', er et personligt værk, der dykker ned i kongens tanker og overvejelser omkring det ansvar og de opgaver, der følger med hans nye rolle.

Og selvom et hav af danskere kæmper ihærdigt med at få fingrene i den nye bog, så er den nye konge allerede havnet i massiv modvind efter en række kapitler.

Kong Frederik understreger vigtigheden af at bevare jorden for fremtidige generationer og fremme grøn omstilling:

"Som kongepar er vi optaget af at kunne medvirke til at give jordkloden videre til den næste generation i god stand, hvilket forudsætter, at vi fremmer den grønne omstilling", lyder det blandt andet i bogen.

Men til trods for disse udtalelser, påpeger Ekstra Bladets kongehuskommentator Kim Bach, at kongens handlinger ofte ikke stemmer overens med hans ord.

Kongen benytter sig af privatfly og helikopter til arbejdsrejser og har et kongeskib, Dannebrog, som ikke er kendt for at være miljøvenligt. Disse valg står i kontrast til hans offentlige støtte til klimasagen.

Kongehuset har siden FN's klimakonference COP15 tilbage i 2009 hævdet at have fokus på globale klima- og miljøudfordringer. Men kongens personlige rejsevalg, som ofte indebærer brug af klimabelastende transportmidler, falder bestemt ikke på et tørt sted for danskerne, der ofte har vakt kritik og rejser spørgsmål om hans ægte engagement i klimasagen.