Efter tragisk ulykke for dansk familie i skisportsområde: Nu brydes tavsheden

Skrevet af Emil Martesen

16 uger siden

|

23/01/2024
Foto: Austrian Interior Ministry/EPA/Ritzau Scanpix
Foto: Austrian Interior Ministry/EPA/Ritzau Scanpix
Nu brydes tavsheden i kølvandet på den tragiske ulykke.

Dagens topnyheder

En dansk familie oplevede for et par uger siden en tragisk ulykke i det østrigske skisportsområde Hochoetz, da de faldt syv meter ned i en svævebane-gondol.

Ulykken efterlod en 49-årig mand i livsfare og tre andre familiemedlemmer alvorligt tilskadekomne.

Ifølge B.T., der fik ulykken bekræftet af en vagtchef ved det lokale politi, bestod familien af et brødrepar på 46 og 49 år samt den 49-åriges børn, en 20-årig søn og en 19-årig datter.

Ulykken fandt sted omkring klokken 10.30, da et træ væltede ned i et kabel, hvilket forårsagede gondolens fald. En omfattende og vanskelig redningsaktion blev iværksat, kompliceret af tæt tåge og svært tilgængeligt terræn. Fire akutlægehelikoptere blev indsat, og de sårede blev hejst op med et kabelspil.

Hubert Juen, vagtchef ved Bezirkspolizeikommando Imst, lagde heller ikke skjul på, at der var tale om en tragisk ulykke.

Siden da er der løbet meget vand i åen, men heldigvis slap alle fire med livet i behold.

Men det stopper dog ikke her.

Nu løfter 19-årige Sofia Lindvig nemlig sløret for helt specifikke detaljer om den skæbnesvangre dag i et interview med B.T.

Sofia, sammen med sin far, onkel og storebror, oplevede gondolen pludselig stoppe og derefter styrte 10-12 meter ned efter at være ramt af et træ. Sofia, der slap med mindre alvorlige skader, herunder en rygfraktur og brud på næsen, beskriver de frygtelige øjeblikke af forvirring og rædsel, da gondolen begyndte at falde.

Hun fortæller hudløst ærligt, at hun troede de skulle dø:

"Jeg troede, vi alle skulle dø", husker Sofia, der lå halvt ovenpå sin bror, mens hendes far og onkel var svært tilskadekomne. Efter en angstfyldt ventetid ankom hjælp, og familien blev evakueret til et hospital. Sofia tilbragte over en uge på et østrigsk hospital, før hun vendte hjem til Danmark. Hendes far, der var i livsfare og i kunstig koma, er nu også tilbage i Danmark, men fortsat på intensivafdelingen.

Men hændelsen har sat sine dybe spor hos Sofia:

"Jeg har det fysisk godt, selvom jeg lige går med sådan et slags korset på grund af min fraktur i ryggen. Psyken har dog haft det bedre. I går fik jeg eksempelvis et mindre panikanfald i en elevator, fordi den slog et lille hop. Så derfor skal jeg også tale med en psykolog".

Det østrigske politi undersøger stadig årsagen til ulykken, men Sofia og hendes familie er overbeviste om, at det var et væltet træ, der forårsagede gondolens fald.