Efter voldsom ulykke for ‘Vild med dans’-Christiane: Nu taler hun ud

24/05/2023 09:04

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Nu deler hele Danmarks Christiane Schaumburg-Müller Åxman ærlige ord.

Mest læste i dag

Hun har bidt sig fast på alles læber, når hun har slået sine folder i det populære TV 2-program ‘Vild med dans’. 

Men pludseligt lakkede det eventyr mod enden tilbage i slutningen af janaur 2022. 

Det skete i kølvandet på, at hun i første omgang dannede værtspar med Claus Elming, og i de seneste fire sæsoner har hun sammen med Sarah Grünewald stået i spidsen for det populære TV 2-program. 

Men siden da er der løbet meget vand i åen for den evigt populære Christiane Schaumburg-Müller Åxman, der senest takkede ja til at deltage i dokumentarserien ‘The Journey’ der for nyligt fik  premiere. 

Her skal seks kendte danskere ud på deres livs rejse, både geografisk og spirituelt. 

Og med i kendis-flokken er den tidligere ‘Vild med dans’-værtinde Christiane Schaumburg-Müller Åxman. 

I dokumentarserien benytter hun lejligheden til at dele ærlige ord om en voldsom ulykke, der fandt sted, da hun var yngre. 

Og her lagde hun ikke skjul på, at hun i kølvandet på oplevelsen ikke engang kunne køre over Storebælt: 

“Da jeg var yngre kunne jeg virkelig godt lide fare, fart og vilde ting som at springe ud fra høje klipper i vand og køre gokart”, fortæller hun i et klip fra et af afsnitene og fortsætter: 

“Jeg kommer kørende ned ad et bjerg i meget høj fart og får klodsbremset foran et hul, for ikke at køre ned i hullet. Jeg flyver ud over cyklen, smadrer cykelhjelmen, får hukommelsestab. De tror, jeg har brækket ryggen. Brækker mit krageben, får en alvorlig hjernerystelse og piskesmæld. Jeg ligger så i sengen i fem måneder”. 

Og ulykken bed sit hurtigt fast i Christianes krop: 

“Efter den ulykke kunne jeg slet ikke noget med fare. Jeg kunne ikke engang køre over Storebælt, jeg havde så meget højdeskræk på vej over. Der sad så meget frygt i min krop, så snart jeg udsatte mig selv for bare en smule fart og fare”. 

Og det var først, da hun stiftede bekendtskab med sin nuværende, Daniel Åxman, at hun igen oplevede lysten til at prøve vilde ting igen: 

“Han har boet 17 år i Schweiz og er en total outdoor hulemand. Vi tog på ski sammen, og jeg var pissebange. Jeg kan godt stå på ski, men havde ikke gjort det siden før ulykken. Da overvandt jeg den frygt, og langsomt er vi begyndt at lave flere og flere ting, og jeg er virkelig kommet så langt. Igen elsker jeg alle de hurtige rutschebaner og elsker forlystelsesparker”, løfter hun sløret for. 

De nyeste afsnit af 'The Journey' ruller over skærmen hver mandag på Viaplay.