Efterlyst krysantemum-bombemand melder sig hos politiet

En 28-årig mand, der nytårsnat antændte en krysantemumbombe midt på Vesterbrogade i København, mødte mandag op hos politiet med en advokat.

- Vi har sigtet ham for overtrædelse af fyrværkeriloven og for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, siger vicepolitiinspektør Tommy Keil fra Københavns Politi til Ritzau.

Manden kontaktede allerede fredag politiet og fortalte, at han ville møde op til afhøring mandag.

- Han lagde alle kortene på bordet og blev løsladt efter endt afhøring, siger Tommy Keil.

Den 28-årige antændte det farlige fyrværkeri, mens feststemte mennesker stod få meter væk. Hændelsen kan ses på en video, som Ekstra Bladet har lagt på nettet. Utallige ildkugler farer ud mod mennesker og bygninger.

I en pressemeddelelse fredag efterlyste politiet vidner i sagen, og presset fik manden til selv at henvende sig. Han har til flere medier fortalt, at han fortryder det han har gjort.

Krysantemumbomber er fyrværkeri, som er beregnet til professionel brug. I årevis har myndigheder og fagfolk i kraftige vendinger advaret almindelige mennesker mod at affyre de store bomber, som handles illegalt.

Den slags krudt var nytårsnat årsag til, at tre mænd døde ved to ulykker.

Den ene skete i Skjellerup ved Hobro. Her blev to mænd på 24 og 25 dræbt, da det nye år var få minutter gammelt.

Den anden ulykke fandt sted i Assens ved Mariager. Her mistede en 37-årig mand livet, da han håndterede kraftigt fyrværkeri i haven, mens familien og andre ved nytårsfesten var forsamlet inden døre.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip