Egypten sender landsoldater i kamp mod shiitter i Yemen

Egyptiske soldater vil sammen med saudiske styrker lede angreb på shiitiske oprørere i Yemen, lyder det fra egyptiske sikkerhedskilder ifølge nyhedsbureauet AP.

De egyptiske styrker vil entrere Yemen via grænsen fra Saudi-Arabien og via søvejen over Det Røde Hav.

Koalitionen, som også har fået støtte fra flere Nato-lande, har som mål at knuse den shiamuslimske Houthi-milits, der er på fremmarch.

Militsen væltede styret i januar og satte præsidenten i husarrest.

Tyrkiet overvejer i øjeblikket, om man skal yde logistisk støtte til koalitionen mod houthierne, siger den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan kalder houthierne en terrorgruppe, som skal forlade Yemen.

Yemens fortrængte præsident Abd Rabu Mansour Hadi rejste torsdag fra den yemenitiske havneby Aden til Egypten for at deltage i et topmøde i Den Arabiske Liga.

Ifølge tv-kanalen al-Arabiya rejste præsidenten under beskyttelse af saudisk militær.

USA siger i forbindelse med koalitionen mod houthierne, at situationen ikke må få indflydelse på de aktuelle atomforhandlinger med Iran, som støtter houthierne i Yemen.

- Vi har hele tiden sagt klart og tydeligt, at disse forhandlinger alene skal fokusere på atomspørgsmål, siger en amerikansk regeringskilde til nyhedsbureauet Reuters.

Saudi-Arabien iværksatte torsdag sammen med allierede lande i den arabiske verden den militære offensiv mod den fremadstormende milits.

Den saudiske regering siger, at det er for at afværge, at den iransk-støttede milits indtager den sydlige by Aden, hvor landets præsident er flygtet til.

Tv-stationer ved Den Persiske Bugt siger, at Saudi-Arabien vil bidrage med op mod 100 kampfly og 150.000 soldater i en offensiv mod Houthi-militsen.

Torsdag morgen bekræftede også Jordan, at den har sluttet sig til koalitionen af lande, der vil deltage i angrebet i Yemen.

Iran fordømmer den saudisk-ledede offensiv og kalder den et "farligt skridt" og en "amerikansk støttet aggression".

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip