Egypterne skal til valg

Egypterne skal til stemmeurnerne i oktober, meddeler landets valgkommission søndag.

Parlamentsvalget er det endelige skridt i en køreplan for demokrati, som militærstyret fremlagde efter at have fjernet den folkevalgte islamistiske præsident Mohamed Mursi fra magten i juni 2013.

Hærchef Abdel Fattah al-Sisi overtog magten og fik siden 96 procent af stemmerne ved præsidentvalget i maj 2014.

Ifølge kritikere af præsident Sisis styre er hans køreplan for demokrati alvorligt skæmmet af den hårde kurs over for politiske modstandere.

Militærstyret har slået hårdt ned på landets islamister og har stemplet Det Muslimske Broderskab som en terrorbevægelse. Hundredvis af bevægelsens tilhængere er blevet dræbt under demonstrationer, og titusinder er anholdt.

Flere ledere fra Det Muslimske Broderskab, som sad på magten indtil Mursi blev væltet, er dømt til døden ved egyptiske domstole.

Parlamentsvalget kommer til at foregå i to faser fra den 18.-19. oktober. Fra den 17. oktober kan egyptere bosat i udlandet afgive deres stemme, skriver avisen al-Masry al-Youm.

Anden fase finder sted 22.-23. november, og derpå ventes et resultat klar i begyndelsen af december.

Første del af parlamentsvalget skulle oprindeligt have været indledt i marts, men blev udskudt, efter en domstol erklærede dele af den egyptiske valglov forfatningsstridig.

Egypten har ikke holdt parlamentsvalg siden 2012 og har været uden et fungerende parlament i de seneste par år, efter en domstol opløste den demokratisk valgte forsamling.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip