Ekspedient fik stød under røveri: We will kill you

Skrevet af admin

19/01/2015

Dagens topnyheder

Maskerede røvere lå på lur i et el-skur i en københavnsk baggård om formiddagen 12. juni 2013. Da en ekspedient i guldsmedeforretningen "Mads Laier Diamanten" mødte på arbejde og slog alarmen fra, sprang røverne frem.

Ekspedienten fik håndjern på. Han fik gaffatape for munden og rundt om fødderne. Røverne pegede med en "pistollignende genstand" mod ekspedientens hoved, mens de gav ham stød på armene med et ukendt apparat.

- We will kill you, sagde røverne.

De var ude efter nøglen til pengeskabet. De fik den.

Røverne tog 23 ure af mærket Rolex og Omega samt flere smykker og forlod butikken. De tog også ekspedientens guldkæde, der var 133.000 kroner værd. Det samlede udbytte lød på 4.573.000 kroner fra guldsmeden i Rådhusstræde.

Sådan var forløbet ved et særdeles voldsomt røveri ifølge anklageskriftet mod en 40-årig mand fra Montenegro, som mandag sidder på anklagebænken i Københavns Byret.

Den 40-årige mand måtte slet ikke være i landet på dagen for røveriet, da han tilbage i 2011 blev idømt indrejseforbud for bestandig. Han er derfor også tiltalt for brud på udlændingeloven.

Retten i Herning udviste manden i 2011, hvor han blev idømt to års fængsel og udvisning for bestandigt for et rambuktyveri mod en guldsmed, hvor udbyttet lød på to millioner kroner, skrev Herning Folkeblad.

Da politiet tog ham i Københavns Lufthavn 22. september 2013, viste den 40-årige mand et falsk slovensk kørekort og pas, og han er derfor også tiltalt for dokumentfalsk.

Han er også tiltalt for at være i besiddelse af 825,4 gram amfetamin og knap fem kilo hash.

En 39-årig kvinde er også tiltalt i sagen, da hun ifølge anklagemyndigheden lå inde med en lang række smykker fra røveriet, da hendes hjem blev ransaget.

Kvinden er tiltalt for hæleri, da hun vidste eller burde have vidst, at smykkerne stammede fra kriminalitet.

Manden har tidligere erkendt at bryde indrejseforbuddet og dokumentfalsk, men han har nægtet det brutale røveri. Der er fortsat gerningsmænd fra røveriet på fri fod.

Sagen mod den 40-årige mand og den 39-årige kvinde afgøres sidst i januar.

/ritzau/