Ekspert afslører ukendt symptom på Omikron, der forveksles med noget helt andet

Skrevet af Nicolai Busekist

30/01/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste personer, der bliver smittet med Omikron-varianten, rammes af helt almindelige symptomer på forkølelse. Men ikke alle.

Dagens topnyheder

Eksperter har advaret om, at der er et lidet kendt symptom på smitte med Omikron-varianten, der faktisk kan føles som om, at du er blevet ramt af madforgiftning. Det skriver The Sun.

De britiske sundhedsmyndigheder har meldt ud, at infektion med Omikron kan føre til symptomer, der primært dækker over forskellige luftvejsproblemer.

National Health Service oplyser, at de tre mest fremtrædende symptomer på smitte med coronavirus er vedvarende hoste, feber samt tab af smags- og lugtesans.

Data har tidligere afsløret, at de tre mest almindelige symptomer på Omikron, er hoste, træthed og hovedpine.

Disse adskiller sig en kende fra de primære symptomer på coronavirus, der ikke har ændret sig siden coronavirus for alvor fik greb om Europa i foråret 2020.

Den amerikanske læge, Dr. Bill Admire, har udtalt, at de fleste, der har været smittet med Delta-varianten, ville lide af en form for luftvejsproblem.

"Men med Omikron-smitte blusser patienter med mave-tarmproblemer op og har flere symptomer," lød det også fra Dr. Bill Admire.

Da han udtalte sig til WPMI-TV, sagde han, at der er flere relaterede symptomer, der kan dukke op. Dr. Admire sagde, at kvalme, mavesmerter, opkastning, appetitløshed og diarré alle kan være tegn på Omikron-smitte.

Ifølge Office for National Statistics er mavesmerter, diarré og kvalme eller opkast nogle af de mindst rapporterede symptomer. Eksperter har dog sagt, at selvom kvalme og opkast ikke er fremtrædende symptomer, kan de hænge sammen med andre symptomer.

Ifølge The Sun har flere undersøgelser vist, at personer, der er smittet med coronavirus sommetider kan opleve gastrointestinale symptomer.

Eksperter bag et studiet udgivet i Journal of Microbiology, Immunology and Infection fandt ud af, at kvalme og opkastning var to af de mest almindelige symptomer ved siden af andre udbredte symptomer såsom ondt i halsen eller tab af smag og lugt.

Undersøgelsen tyder på, at problemer som diarré, kvalme og opkastning kan udløses af infektion med coronavirus. Grunden til dette er kroppens inflammatoriske reaktion på virusinfektionen, lyder det fra eksperter.

Efterhånden som flere varianter dukker op, er der også dukket flere symptomer op, herunder muskelsmerter, maveproblemer og svimmelhed.

Nogle er mindre almindelige, men andre bliver regelmæssigt rapporteret af folk, der er smittet med Omikron. En ekspert har advaret om, at der er to tegn, der sandsynligvis betyder, at du har Omikron.

"Der har været en betydelig stigning i rapporter om halsbetændelse og hæs stemme," fortalte professor Tim Spector, der står bag Zoe Symptom Study App.

"Så hyppigheden af dem er meget mere almindelig, end den var tidligere. Det er meget mere almindeligt nu med Omikron, end det var med andre varianter. Så ondt i halsen er virkelig et tegn på Omikron."

"Folk beskriver det som en kradsende form for ondt i halsen og meget smertefuldt - noget der ikke rigtig er fundet før med andre varianter."