Ekspert: De superrige gør sig klar til samfundets kollaps

Skrevet af Mathias Madsen

07/09/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke alle milliardærer, der bruger al deres tid på at arbejde, sove og sejle rundt på yachter.

Dagens topnyheder

Corona-pandemien og krigen i Ukraine har gjort, at de seneste par år nok ikke får en plads blandt de lykkeligste år i verdens historien. 

Mange mennesker har de sidste par år levet og lever fortsat i frygt for deres liv og sikkerhed, for samfundet og på grund af voldsomt stigende inflation for deres økonomi og sikkerhedsnet.

Det er dog tilsyneladende ikke nødvendigt at have et stramt budget, før man kan føle sig utryk. 

Ifølge udenlandske medier er flere mange-milliardærer nemlig også bange for fremtiden. 

Det kan man læse i Douglas Rushkoffs bog 'Survival of the Richest' [red. De rigestes overlevelse], hvor han forklarer, at mange af verdens rigeste mennesker bruger store dele af deres formue på at forberede sig på samfundets kollaps eller sågar apokalypsen. 

Bygger bunkere og hyrer vagter

Rushkoff er "en humanist, som skriver om digital teknologis indvirkning på vores liv."

Han holder ofte foredrag for velhavende mennesker, og ved ét af disse foredrag for en lille gruppe ekstremt velhavende mænd fandt han ud af, at de bekymrer sig om mere, end hvor deres næste milliard skal komme fra. 

"De sad rundt om et bord og introducerede dem selv: fem superrige fyre [...]," har Rushkoff forklaret i sin bog, hvor han fortsætter med at forklare, at emnet hurtig gik fra aktier og kryptovaluta til spørgsmålet om, hvor man har størst chance for at overleve klimaforandringerne og samfundets kollaps; New Zealand eller Alaska. 

"Det blev kun værre derfra," står der desuden i bogen, som herefter oplister uhyggelige spørgsmål, som de velhavende mænd diskuterede:  "Hvilken er den største trussel: Global opvarmning eller biologisk krigsførsel? Hvor længe bør man planlægge efter at kunne overleve uden hjælp udefra?"

"Hvordan bibeholder jeg kontrol over min sikkerhedsstyrke efter en hændelse?," spurgte én af fyrene sågar og med hændelse mente han et "klimanedbrud, sociale uroligheder, atomeksplosion, solstorm, ustoppelig virus eller computerangreb, der vælter alt."

Ifølge Rushkoff havde én af milliardærerne allerede hyret "et dusin Navy SEAL-[soldater]" til at beskytte ham i hans bunker i tilfælde af en katastrofe.