Ekspert er ikke i tvivl: Dette er et stort minus for Fyr & Flamme

Skrevet af Julie Møller

20/05/2021
Her ses Fyr & Flamme optræde til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Her ses Fyr & Flamme optræde til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Der er især én grund til, at Danmark får svært ved at kapre en af pladserne i finalen.

Mest læste i dag

I aften finder den anden semifinale ved årets Eurovision Song Contest sted. Det danske bidrag, Fyr & Flamme, skal kæmpe om en plads i finalen, der løber af stablen lørdag aften.

Men selvom mange danskere spår gruppen gode chancer for en finaleplads, så er oddssætter hos Danske Spil Peter Emmike Rasmussen ikke helt så optimistisk. Der er især én grund til, at Danmark får svært ved at kapre en af pladserne i finalen.

“Vi vurderer, at Danmark kun har 40% chance for at gå til finalen. Det er første gang i 24 år der synger på dansk, hvilket er et stort minus. Retro 80’er lyden ramte en nostalgisk åre i Danmark, men vi tvivler på den har samme genklang ude i Europa,” forklarer han i en pressemeddelelse. 

Men det kan ikke være anderledes. Sangen skal synges på dansk, slår Jesper Groth, der sammen med Laurits Emanuel danner Fyr & Flamme. 

“Det er en sang, der er lavet efter nogle skandinaviske traditioner. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan vi skulle kunne oversætte den. Så vi holder fast i det danske,” udtalte han til DR efter sejren i dansk Melodi Grand Prix i marts.

Sidste gang, at en sang blev sunget 100 procent på dansk i den internationale konkurrence, var i 1997, hvor Kølig Kaj sang Stemmen i mit liv. Den endte som nummer 16 i konkurrencen. 

“Det bedst tænkelig udgangspunkt”

At de danske chancer er tvivlsomme, er Eurovision-ekspert Ole Tøpholm, der i ti år har kommenteret showet for DR, ikke enig i. 

Med sangen Øve os på hinanden går Fyr & Flamme på scenen som de sidste i aften. Det er absolut en fordel, mener Ole Tøpholm.

“Det er det bedst tænkelige udgangspunkt, vi overhovedet kan have,” siger han til DR.dk. I Eurovision Song Contest kan man først afgive sin stemme, når alle lande har optrådt. Ved at være placeret sidst i showet, så ligger Fyr & Flamme først i seernes bevidsthed, ifølge den garvede kommentator, som er overbevist om, at duoen går videre til finalen. 

Hvem der får ret, bliver afgjort i aften. Den anden semifinale i årets Eurovision Song Contest sendes i aften klokken 21 på DR1 og på DRTV.