EL advarer regeringen: Dumt at bruge ulandsmidler til asyl

Der er ingen tvivl om, at der skal findes penge til at dække regningen for ekstraudgifter til asylsøgere, der kommer til Danmark.

Men pengene skal ikke tages fra ulandsbistanden, lyder det fra Enhedslisten, efter at regeringspartierne lørdag i Politiken melder ud, at man for andet år i træk vil bruge ulandsmidler til at betale asylregningen.

- Asylsøgerne skal hjælpes, men det er en umådelig dårlig idé at bruge penge, som skal forebygge flygtningestrømmene til denne udgift. Pengene til asylsøgere må vi finde et andet sted, siger Enhedslistens udviklingsordfører, Christian Juhl, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Socialdemokraterne og De Radikale planlægger at hente penge fra ulandskassen, så der bliver råd til udgifter for asylsøgere og stigende velfærdsomkostninger.

Det fremgår ifølge Politiken af den økonomiske redegørelse, som regeringen fremlagde i sidste uge, og metoden blev brugt i november sidste år, da regeringen indgik aftale med SF og Enhedslisten om finansloven for 2015.

I den nye økonomiske redegørelse venter regeringen ud fra en foreløbig opgørelse, at der bliver ekstraudgifter på 1,5 milliarder kroner og skriver, at "en væsentlig del af merudgifterne på asylområdet" forudsættes i "vid udstrækning at kunne finansieres via omprioriteringer inden for den samlede udviklingsbistand".

Men Enhedslisten er ikke begejstret for den udsigt.

- Vi risikerer, at S og R vil tage penge fra den livsvigtige strategiske udviklingsbistand. Dermed rammer de direkte verdens fattigste. Det er dumt, meget dumt, siger Christian Juhl.

Også SF er skeptisk, udtaler partiets finansordfører, Jonas Dahl, til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip