Eleverne får karakterer for første gang - brevet læreren vedlægger har rørt tusinder

At blive bedre til at stavning, læsning og matematik er naturligvis skolens hoved.

Men når man bliver vurderet fagligt, kan det være hårdt ved selvværdet. Hvis karaktereren er dårlig, betyder det så, at jeg også er det?

Det gør det naturligvis ikke, og det er lærere klar over.

På Alstad Ungdomsskole i Norge besluttede lærerne sig for at skære det ud i pap, da eleverne i 8. klasse skulle have karakterer for første gang. De vedlagde et brev. Det skriver norsk TV 2.

Brevet lyder:

- Nu har du fået dit første karakterblad her på Alstad Ungdomsskole. Før du kigger på dine karakterer, er der noget vigtigt, du skal være klar over.

Disse karakterer viser ikke, hvordan du udmærker dig, og hvor unik du er. Disse karakterer viser ikke, at du er en god ven eller at du der flink til at passe dine søskende. De viser ikke, at du danser med de sejeste bevægelser eller at du spreder glæde til dine omgivelser med dit nydelige smil.

Karaktererne viser ikke, at du er omsorgsfuld eller betænksom eller at du har gør dit allerbedste hver dag. Disse egenskaber bliver du aldrig testet i i en prøve.

Disse karakterer viser bare, hvordan du har klaret dig i de forskellige fag, men de fortæller ikke alt. De siger ingenting om, at du måske har udviklet dig og forbedret dig på et område, som du måske syntes var vanskeligere tidligere. De kan ikke fortælle, at du gør dagen lysere for din lærer. De kan ikke fortælle, hvor fantastisk speciel du er.

Læs også: - Min lærer ydmygede mig, fordi jeg ikke kunne læse: 30 år senere mødte jeg ham på en bar

Se på karaktererne og læs tilbagemeldingerne fra os, men husk: Der er ingen prøver eller karakterer, som kan vise alle de fine egenskaber, du har, som gør dig til akkurat den person, DU er.

Hilsen dine lærere på 8. klassetrin. B

revet har fået tusinder til at like og dele budskabet, ligesom kommentarfelterne gløder.

- Så flot en tilbagemelding til en 13-14-årig. Herlig start på ungdomslivet, ungdomsskolen og ungdomstiden, lyder det fra Sissel Beate Wiik.

- Fantastisk. Burde blive uddelt sammen med karakterbladet på alle skoler. Stor respekt til jeres lærere, som ser hele mennesket, skriver Trine Lise Larsen.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip