Elon Musk overrasker: Hjælper kontroversiel stjerne med at sagsøge Disney

Skrevet af Mathias Busekist

14 uger siden

|

07/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stjernen fik sparket for sin yderst kontroversielle holocaust-sammenligning.

Dagens topnyheder

Det så ellers ud til at blive en sand David mod Goliat. Men nu er Elon Musk trådt ind i billedet for at hjælpe den eller kontroversielle Gina Carano.

De fleste vil kunne huske at have set Gina medvirke i Disneys store Star Wars-succes 'The Mandalorian'.

Men for Gina endte showets store succes i intet andet end en fyring som nu har fået hende til at hive mediekolossen i retten, skriver Ekstra Bladet.

Og det bliver med stor støtte fra Elon Musk.

Tesla og X-ejeren var som bekendt ude i 2023 med et løfte om at hjælpe alle, der måtte føle sig krænkede på deres ytringsfrihed. Og det er såmænd netop dét, der har fået Mandalorian-stjernen til at gribe til juridisk indblanding mod sin tidligere arbejdsgiver.

I sin tid som ansat var hun meget åben om sit politiske ståsted på sociale medier, og hun sammenlignede blandt andet den behandling, hun får som republikaner, med den behandling jøderne fik under holocaust. 

Det gjorde hun i et opslag på sin Instagram-profil, der siden er blevet slettet.

Instagram-profilen blev videre brugt til at kritisere brugen af mundbind under corona samt til at sprede konspirationsteorier om det amerikanske præsidentvalg i 2020. 

Ifølge hende selv var det ovennævnte politiske udtalelser, der fik hende fyret.

Og Elon Musk og resten af X er stolte over at kunne være med i kampen.

- Vi er stolte over at kunne bidrage med finansiel opbakning i Gina Caranos kamp for ytringsfrihed, udtaler head of business operations hos X, Joe Benarroch, til The Guardian, ifølge Ekstra Bladet.