Elon Musk vil ‘lukke Twitter i Europa’ før sommeren er ovre

29/05/2023 13:57

Nicolai Steinicke

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Twitter trak sig ud af EU's frivillige adfærdskodeks vedrørende online desinformation, i et skridt, der kunne signalere, at den sociale medieplatform planlægger at indstille driften i Europa helt.

Mest læste i dag

Elon Musk ser ud til at være på vej til at 'lukke Twitter i Europa' i løbet af få måneder efter sit seneste stunt.

Twitter har for nylig trukket sig ud af EU's frivillige adfærdskodeks vedrørende online desinformation.

Dette skridt kunne signalere, at Musk - der købte den sociale medieplatform sidste år - forbereder sig på at indstille driften på kontinentet helt, da den nye lov om Digital Services Act (DSA) skal træde i kraft fra august, rapporterer EURACTIV.

Loven, som opstiller krav til overvågning og markering af desinformation, ville gøre EU's (stadig indtil videre) frivillige aftale obligatorisk for store sociale medier, såsom Twitter.

Ifølge New York Times kræver DSA ikke, at Twitter fjerner indhold, men det kræver, at det tilbyder brugerne måder at rapportere det på, hvis det overtræder visse regler.

Disse kræver, at hjemmesider som Twitter overvåger og demonetiserer desinformation og botfarme på deres websteder, tilbyder gennemsigtige advarsler om politisk reklame og giver mulighed for faktatjek.

EU-kommissær Thierry Breton tweetede: "Twitter forlader EU's frivillige adfærdskodeks mod desinformation. Men forpligtelserne består.

"Du kan løbe, men du kan ikke gemme dig. Ud over frivillige forpligtelser vil bekæmpelse af desinformation være juridisk forpligtelse under #DSA fra den 25. august. Vores teams vil være klar til håndhævelse."

En unavngiven EU-embedsmand sagde til EURACTIV: "Jeg ventede på det her. Det var rent et spørgsmål om tid. Det er den eneste måde, vi kan ikke tvinge dem ud."

EU-Kommissionen har ikke lagt skjul på, at den er utilfreds med, hvordan Twitter har holdt trit med den frivillige kodeks.

Ifølge en anden unavngiven EU-embedsmand ser den underliggende spænding mellem dem og Twitter ud til at være kommet i mål på et møde onsdag (24. maj), hvor "Twitter har informeret os om, at de seriøst overvejer at forlade koden."

En involveret i Code of Practice fortalte EURACTIV: "De har ikke trukket sig endnu, men Europa-Kommissionen forventer den formelle meddelelse i denne uge."