En mistænkt fra skudopgør i Valby har meldt sig

En 35-årig mand, som politiet mener spillede en central rolle i en banderelateret skudepisode den 28. december på Valby Langgade i København, dukkede søndag morgen op hos Københavns Politi sammen med sin advokat.

Manden har været eftersøgt siden skudepisoden, hvor fem personer i en bil blev beskudt ved Langgade Station. Skuddene blev affyret fra en anden bil, og selv om der blev løsnet flere skud, blev ingen ramt.

Politiet mener, at skudepisoden hænger sammen med andre lignende episoder, som udspringer af et internt opgør omkring bandegrupperingen Brothas.

Den 35-årige er sigtet for medvirken til drabsforsøg. Han blev søndag fremstillet i et lukket grundlovsforhør, fordi politiet ville have ham varetægtsfængslet.

- Han blev varetægtsfængslet i 22 dage, siger Sune Christensen, der er central efterforskningsleder hos Københavns Politi.

Der er ikke oplysninger om, hvordan den 35-årige forholder sig til sigtelsen.

Manden er ifølge politiet den reelle bruger af den hvide BMW, hvorfra der blev skudt, og politiet mistænker ham for at have siddet ved rattet.

Politiet har efter skudepisoden opfordret ham til at melde sig, og det er det, der skete søndag morgen.

Skudepisoden i Valby skete i forlængelse af to andre skyderier den 10. og 15. december, der også fandt sted på åben gade. Også her blev der skudt mod biler uden at nogen kom til skade.

Det er ikke mere end et år siden, at København også var plaget af skyderier, der blev kædet sammen med et internt opgør i Brothas. Dengang handlede striden angiveligt om et røveri af en Mercedes til en værdi af knap 400.000 kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip