Enhedslisten vil afskaffe cpr-nummeret

Enhedslisten mener, at onsdagens lækage af 900.000 danskeres cpr-numre via Økonomi- og Indenrigsministeriets CPR-kontor børe være et "wake up call" for økonomiminister Margrethe Vestager (R).

Den uhyre lange liste af cpr-numre er på danskere, der ikke ønsker adresseret reklamer i deres postkasse, men i den tid, hvor oplysningerne lå på nettet, har op mod 18 firmaer ifølge børsen.dk hentet listerne til brug for markedsføring.

Og nu må det være slut med de gamle cpr-numre, mener Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper:

- Det er jo en kæmpe fejl, som kan have alvorlige konsekvenser for de 900.000 danskere, der er på den såkaldte Robinson-liste. De er nu alle sammen i risiko for, at deres identitet kan blive misbrugt, eksempelvis til lånoptagelse, siger hun.

- Det her bør være et wake up call for indenrigsministeren. Cpr-nummeret er alt for usikkert til at kunne blive anvendt som selvstændigt identifikationsmiddel, og det bør afskaffes. I stedet bør vi have et officielt id-kort, som også ville kunne blive spærret, hvis det mistes, siger hun.

Enhedslisten kræver nu en forklaring fra økonomiminister Margrethe Vestager:

- Jeg vil nu bede økonomiministeren om at møde i samråd, så vi kan få afklaret, hvordan det her dog kunne ske, men vigtigst for at få løsninger på bordet. Det går ikke længere, at regeringen blot lapper på problemerne omkring cpr-systemet, understreger Pernille Skipper.

De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Mai Mercado, skriver på Twitter, at hun vil kræve en uvildig undersøgelse af lækagen.

Margrethe Vestagers særlige rådgiver oplyser i en sms til Ritzau, at ministeren ikke er tilgængelig for en kommentar. Det sker med henvisning til, at hun "holder ferie i dag".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip