Enighed i Folketinget: Her skal der bæres mundbind fra mandag

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg er blevet enige om at indføre et krav om mundbind i supermarkeder og detailhandel samt kollektiv trafik.

Torsdag aften forhandler Folketingets Epidemiudvalg om indførelsen af nye restriktioner som følge af de stigende smittetal.

Læs også

Første gang siden hjertestoppet: Christian Eriksen er tilbage på skærmen

Sundhedsminister Magnus Heunicke har tidligere på aftenen afsløret, at der er flertal for at forkorte gyldighedsperioden af en negativ coronatest. Sundhedsministeren har også bekræftet, at et mundbindskrav for mundbind på hospitaler.

Det har fået den betydning, at gyldigheden for en PCR-test vil være 72 timer, mens det for en kviktest vil lyde på 48 timer. Tidligere var begge test gyldige i yderligere et døgn.

"Det gælder de uvaccinerede, som skal have en negativ coronatest for at få et gyldigt coronapas," udtalte Magnus Heunicke til TV 2, ligesom han bekræftede, at regeringen er klar til at skrue op for testkapaciteten.

"Fra i morgen kan vi bede de private udbydere af lyntests om at skrue op for kapaciteten," lød det fra ham.

Nu skriver TV 2, at der også er enighed om, at danskerne skal bære mundbind, hvis de skal købe julegaver i fysiske forretninger eller købe ind til aftensmaden.

Der er nemlig opnået flertal for indførelsen af krav om brug af mundbind i supermarkeder og detailhandel samt for passagerer i den kollektive trafik.

Det oplyses, at det vil blive indført på mandag. Ønsker du at klare julegaveindkøbene uden brug af mundbind, er det derfor fredag eller weekenden, der skal bruges på dette.

Læs også

Magnus Heunicke bekræfter: Her skal der bæres mundbind

TV 2 skriver desuden, at forhandlingerne om en række andre foranstaltninger vil fortsætte på et senere tidspunkt. Her vil der blandt andet blive diskuteret, om der skal indføres krav om mundbind for ansatte i forretninger.