Er du kunde her? Disse 100.000 danskere har fået stjålet deres cpr-numre

Skrevet af Emil Martesen

11/11/2023
Foto: Francis Joseph Dean/Ritzau Scanpix
Foto: Francis Joseph Dean/Ritzau Scanpix
Over 100.000 danskere har fået stjålet deres cpr-numre og andre personfølsomme oplysninger.

Mest læste i dag

Der var ikke meget at skrive hjem om natten til onsdag den 1. november, da den anerkendte ejendomsmæglerkæde EDC oplevede et alvorligt hackerangreb.

Dette angreb har resulteret i et betydeligt datatyveri, herunder personlige oplysninger fra både medarbejdere og kunder.

Det skriver Ekstra Bladet.

EDC's sikkerhedssystemer opdagede angrebet og forsøgte at isolere deres it-struktur fra nettet, men hackerne formåede alligevel at infiltrere vitale systemer og kopiere data fra flere servere.

Ifølge EDC's pressemeddelelse omfatter de stjålne data navne, adresser, telefonnumre og endda mere følsomme oplysninger som cpr-numre, pas, kørekort og sundhedskort, der er blevet indsamlet i forbindelse med bolighandler.

Kommunikationschef i EDC, Jan Nordmann, lægger heller ikke skjul på, at omkring 100.000 kunder har fået deres cpr-numre stjålet, og i alt er omkring 700.000 kunder berørt af angrebet, selvom ikke alle har fået stjålet de samme typer oplysninger.

EDC har identificeret, at angrebet blev udført af en international hackergruppe, som har haft succes med at påvirke kædens vitale systemer.

Efter angrebet har EDC arbejdet intensivt for at genoprette deres systemer og begrænse skaderne.

Og de har nu genåbnet deres driftssystemer og har anmeldt tyveriet og datakopieringen til både Datatilsynet og politiet. Berørte kunder er også blevet kontaktet af EDC.