Er næsten sikker: Her vil Rusland angribe og starte krigen

Skrevet af Mathias Nielsen

15/02/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En konflikt kan være meget nært forstående, siger kilder.

Dagens topnyheder

En væbnet konflikt centreret omkring Ukraine har ulmet i nogle uger, hvor situationen løbende er spidset til.

Flere gange har nationer stræbt efter at deskalere situationen med diplomatiske værktøjer, hvilket indtil videre ikke har været en succes.

Amerikanske efterretningskilder oplyser ifølge The Mirror, at Ruslands invasion af Ukraine vil begynde onsdag eftermiddag med et Europa på randen af ​​krig på trods af at præsident Vladimir Putin trækker nogle af sit lands styrker tilbage fra græsen til Ukraine.

De potentielle angreb kunne målrette Kievs militære og regerings kommando- og kontrolcentre med en byge af luftangreb, før kampvogne vil rulle ind over grænsen.

Derudover vil man formentlig hurtigt se russiske amfibiske krigsskibe nær den sydlige kystlinje ved Ukraine.

Højtstående kilder sagde, at et Moskva-angreb ville være "næsten sikkert fra flere punkter" over Ukraines sydlige, østlige og nordlige flanker.

Mirrors højtstående amerikanske kilde advarede avisens hold i Kiev med en simpel besked på én linje, der sagde:

"3 om morgenen onsdag."

Beskeden kommer i kølvandet på Storbritanniens premierminister Boris Johnsons advarsel om, at en russisk invasion af Ukraine er højst sandsynlig, kan være nært forestående og ville udgøre en trussel mod Europas bredere stabilitet.

Rusland har lige nu mere end 126.000 soldater samlet nær Ukraines østlige grænse.

Ydermere har man 80.000 Moskva-loyale soldater i Hviderusland mod nord og tusindvis af marinesoldater om bord på krigsskibe i Sortehavet, der truer Ukraines sydlige kyst.

Rusland afviser vestlige beskyldninger om, at de planlægger at invadere, men siger dog, at de kan tage uspecificerede "militær-tekniske" handlinger i brug, medmindre en række krav bliver opfyldt, herunder at forhindre Ukraine i nogensinde at tilslutte sig NATO-alliancen.

På trods af advarslen fra amerikanske kilder, menes det stadig, at der er en chance for at standse en potentiel krig.