Erhvervsskoler får 150 millioner til nyt udstyr

Spritnye computerdrevne produktionsmaskiner, avanceret fejlfindingsværktøj og moderne industrirobotter.

Erhvervsuddannelserne skal have et nøk opad på udstyrssiden, og derfor vil regeringen nu afsætte 150 millioner kroner til teknologisk avanceret udstyr på landets erhvervsskoler.

Ifølge undervisningsminister Christine Antorini (S) skal det moderne og tidssvarende udstyr være med til at gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive for unge, der skal vælge uddannelse.

- Det er vigtigt, at de unge har den nyeste viden med om moderne teknologi og maskiner, som de har lært at anvende på erhvervsuddannelsen til gavn for de virksomheder, de efterfølgende har en læreplads i, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Forslaget er en del af regeringens vækstudspil, og de mange millioner findes ifølge Undervisningsministeriet allerede som en del af det såkaldte økonomiske råderum for 2015.

Undervisningsministeren føler sig overbevist om, at et teknologi-boost ikke alene vil øge tilslutningen til erhvervsskolerne, men også afhjælpe en del af problematikken med manglende praktikpladser til de unge.

- Det vil også gøre det endnu mere attraktivt for virksomhederne at oprette flere praktikpladser, da vi får brug for langt flere dygtigt faglærte unge i fremtidens produktions-Danmark, siger Christine Antorini.

Hvis forslaget stemmes igennem, udestår det stadig at finde en fordelingsnøgle for, hvilke skoler, der skal have adgang til det nye udstyr.

Denne fordeling skal ske i samarbejde med brancheorganisationen Danske Erhvervsskoler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip