Et dødsfald: Mærsk McKinney Møller er død, 98 år

Skrevet af Holger Madsen

12 år siden

|

16/04/2012

Dagens topnyheder

 Mærsk McKinney-Møller, der blev kaldt Hr. Møller, var Danmarks rigeste mand, og han gav blandt andet Operaen på Holmen til staten og det danske folk.

Han blev ansvarlig for A.P. Møller koncernen i 1965, hvor faderen døde. I 1993 trak han sig tilbage fra den daglige ledelse, og som 90-årig i 2003 trak han sig også som bestyrelsesformand.

Mærsk McKinney-Møller, der hed Arnold til fornavn, var blandt andet også kendt for sætningen om rettidig omhu.

Her kan du læse den officielle meddelelse fra A.P. Møller:

Det er med sorg, vi må meddele, at skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller er død den 16. april 2012. På vegne af den samlede familie vil jeg udtrykke vor dybe sorg over tabet af vores far, morfar og oldefar, Mærsk Mc-Kinney Møller. Vi søstre har mistet en far, som aldrig svigtede hverken sin familie eller sin gerning.

Vi er taknemmelige over, at vores far blev beriget med et langt indholdsrigt liv. Med sit aldrig svigtende ønske om at gøre gavn satte han med mange og store initiativer et væsentligt præg på sin samtid.

På denne dag er det mig meget magtpåliggende at bringe en tak til alle nuværende og tidligere medarbejdere i A.P. Møller - Mærsk Gruppen for den loyalitet som i alle år er vist vores far. Æret være hans minde. Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla