Eurorenten fastholdes på 0,05 procent

Den Europæiske Centralbank, ECB, ændrer ikke på den toneangivende udlånsrente, der fortsat er på rekordlave 0,05 procent. Renten blev sidst sat ned ved bankens rentemøde i september fra 0,15 procent til 0,05 procent.

Beslutningen i ECB's Styrelsesråd var som forventet af økonomiske iagttagere.

Senere torsdag skal eurobankens topchef, Mario Draghi, løfte sløret for, hvordan og med hvilke midler, eurobanken vil bekæmpe den rekordlave inflation på kun 0,3 procent. Banken styrer efter et inflationsmål på to procent.

Cheføkonom i Nordea Helge J. Pedersen har dette bud på, hvad euro-topchefen vil meddele omverdenen, hvor især de finansielle markeder vil lytte godt efter.

- Draghi vil formentlig endnu engang fremhæve, at det økonomiske opsving i euroområdet er intakt, men at det foregår i et meget svagt tempo, og at risikoen for nye vækstskuffelser er til stede.

- Ikke mindst som følge af de geopolitiske risici, som kan påvirke erhvervs- og forbrugertilliden i nedadgående retning, men også som følge af utilstrækkelige strukturreformer i flere euroland, siger Helge J. Pedersen i en kommentar.

Danmarks Nationalbank følger beslutningerne i ECB, da Danmark har fastkurspolitik og har bundet kronen til euroen.

- ECB's beslutning om at holde renten uændret betyder formentlig, at Nationalbanken også undlader at ændre på renten herhjemme, selvom kronen er styrket på det seneste, siger Helge J. Pedersen.

Den tilsvarende dansk toneangivende rente er på 0,20 procent, hvilket er 0,15 procent højere end eurorenten.

/ritzau/