Eurovisiontrofæ brugt til at betale for militært dronesystem

Skrevet af Mathias Madsen

102 uger siden

|

30/05/2022
Foto: Eurovision.tv
Foto: Eurovision.tv
Årets Eurovisiontrofæ er ikke længere i vindernes besiddelse.

Dagens topnyheder

Allerede inden dette års Eurovisionfinale var løbet af stablen, havde mange forudset, at Ukraines bidrag, Kalush Orchestra, ville løbe med sejren. 

Rapgruppen optrådte med sangen 'Stefania' som i sig selv ikke lige frem lød som en vindersang.

Hør den herunder:

Alligevel endte Kalush Orchestra med at hive sejren hjem til Ukraine, og flere mener, at det skyldes medlidenhed på grund af krigen, som netop nu hærger i landet. 

Med sejren skrev bandet Eurovisionhistorie - uanset om de vandt på medlidenhed eller ej - da Ukraine med deres sejr blev det første land nogensinde til at vinde Eurovision samtidig med, at en krig udspillede sig i landet, og som om det ikke var specielt nok, har det ukrainske band gjort endnu en speciel ting. 

Tidligere kunne Dagens skrive, at det ukrainske band havde planer om at bortauktionere vindertrofæet og donere pengene fra salget til den ukrainske hær, og det har de nu ifølge TV2 gjort med stor succes. 

Trofæet er nemlig blevet solgt på en auktion via Facebook for intet mindre end 6,2 millioner kroner, som ifølge Sky News skal bruges på at købe dronesystemet PD-2.

Dronesystemet beskrives af producenten som en "klar-til-at-flyve modular løsning, som er designet til at løse forskellige missioner [...] og godkendt af militæret til militæret."

"PD-2 UAS er velegnet til militær brug [...]," står der blandt andet på producentens hjemmeside.