Får du penge tilbage? Ventetiden er snart forbi for 283.000 danskere

Skrevet af Emil Martesen

17/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Får du penge tilbage?

Dagens topnyheder

Efter flere års ventetid nærmer en vigtig afgørelse sig, der kan betyde penge tilbage i lommen for tusindvis af danskere, som har været en del af et omfattende gruppesøgsmål mod Skatteministeriet.

Sagen tog sin begyndelse for flere år siden, da en stor gruppe danskere følte sig uretfærdigt behandlet i forhold til licensopkrævninger, og besluttede at tilmelde sig et gruppesøgsmål for at få deres penge tilbage.

Det skriver Finans.dk.

Og nu er der langt om længe lys for enden af tunnelen.

Ventetiden, der skyldes en tvist om betaling af licens til Danmarks Radio, hvor 283.000 borgere kræver at få tilbagebetalt licensmidler, lakker for alvor mod enden:

"Jeg håber, at vi har en dom fra EU-Domstolen inden årets udgang. Men derfra skal sagen jo videre til Østre Landsret. Så realistisk set skal vi nok ind i 2025, inden vi har afklaring", lyder det fra advokat Claus Holberg, der fører sagen på vegne af de knap 283.000 danskere.

Han forklarer i samme ombæring, at generaladvokaternes udtalelse bliver en god indikator for, hvordan sagen ender:

"Jeg synes, at vi står stærkt og har gode muligheder for at vinde sagen", siger Claus Holberg.

Det juridiske slag har været en langtrukken affære, der har testet tålmodigheden hos mange af de involverede. For mange af dem handler det ikke kun om pengene, men også om principper og retfærdighed.

Han lægger ikke skjul på, at EU-Kommissionen har bakket op om, at DR i en årrække har opkrævet ulovlig moms på licens, og derfor kræver de også licencsmoms tilbagebetalt over en 10-årig periode. Det vil, ifølge beregninger, indbringe hvert medlem op til 5.000 kroner, hvis de får fuld opbakning i retten.