Facebook med stor ændring: Sådan skal du forholde dig

Skrevet af Emil Martesen

07/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Facebook i stor ændring.

Dagens topnyheder

I den kommende tid vil Facebook-brugere opleve en markant ændring i deres beskeders sikkerhed, idet Meta, Facebooks moderselskab, har annonceret indførelsen af end-to-end-kryptering som standardindstilling på både Facebook og Instagram.

Det skriver Ekstra Bladet ifølge den amerikanske avis The Wall Street Journal og viderebragt af nyhedsbureauet Reuters.

De lægger ikke skjul på, at den markante indebærer, at beskeder sendt via disse platforme kun vil kunne læses af afsenderen og modtageren, hvilket effektivt beskytter mod uvedkommendes indblik.

Meta har allerede implementeret denne form for kryptering på WhatsApp, og nu følger Facebook og Instagram trop.

Ændringen på Facebook forventes at være fuldt implementeret i løbet af de kommende uger, mens Instagram-brugere kan forvente en lignende opdatering omkring nytår. Denne udvikling er ikke blot en teknologisk forbedring, men også en reaktion på de stigende bekymringer omkring digital sikkerhed og privatliv.

Ved at gøre kryptering til en standardfunktion, adresserer Meta direkte trusler fra hackere, svindlere og andre kriminelle elementer.

End-to-end-kryptering har dog også været genstand for debat, især i relation til regeringers og myndigheders evne til at overvåge digitale kommunikationer i forbindelse med bekæmpelse af kriminalitet.

Den britiske regering har eksempelvis udtrykt bekymring over Metas planer om at udrulle kryptering på Facebook og Instagram, idet de frygter, at det kan vanskeliggøre beskyttelsen af børn mod seksuelt misbrug. Dette understreger den komplekse balance mellem privatlivets fred og offentlig sikkerhed i den digitale æra.