FAKTA: Danskerne har fået ni skattereformer på 25 år

Lederen af De Radikale, økonomi- og erhvervsminister Morten Østergaard, ser gerne en ny skattereform fra 2020 med lavere topskat og højere boligskat.

De seneste 25 år har skiftende regeringer vedtaget i alt ni skattereformer. Se dem her:

* Skattereformen, 1987 (K, V, CD, KF, S og R): Indfører blandt andet separat person- og kapitalindkomstbeskatning.

* Skatteomlægningen, 1994 (S, R, CD og KF): Arbejdsmarkedsbidrag indføres, og overførselsindkomster blev forhøjet og gjort skattepligtige.

* Pinsepakken, 1999 (S, R, SF og EL): Nedsættelse af bundskatten, forhøjelse af mellemskattegrænsen, reduktion af værdien af ligningsmæssige fradrag og rentefradraget.

* Lavere skat på arbejdsindkomst, 2004-2007 (V, K og O): Beskæftigelsesfradraget indføres, og grænsen for mellemskat forhøjes.

* Forårspakken, 2004: Fremrykning af Lavere skat på arbejdsindkomst 2004-2007, og suspension af SP-bidraget i to år.

* Lavere skat på arbejde, 2008 og 2009 (V, K og O): Generelle skattelettelser og stop for stigning i topskatteydere.

* Forårspakke 2.0, 2009 (V, K og O): Nedsættelse af bundskat og aktieindkomstskat, ophævelse af mellemskatten, nedsættelse af skatteloft, forhøjelse af topskattegrænse og bundfradrag i positiv nettokapitalindkomst, grøn check, multimedieskat, med videre.

* Genopretningspakken, 2010 (V, K og O): Nulregulering af beløbsgrænser 2011-2013, udskydelse af forhøjelse af topskattegrænse fra 2011 til 2014, loft over fradrag for fagforeningskontingent, loft over børnechecken med videre.

* Skattereform, 2012 (S, R og SF): Højere beskæftigelsesfradrag, ekstra beskæftigelsesfradrag til enlige forsørgere, højere topskattegrænse, reduktion af overførselsindkomster, ophævelse af fradrag for kapitalpensioner med videre.

Kilder: Skatteministeriet

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip