FAKTA: Det går den forkerte vej med CO2-udslippet

FN's generalsekretær har tirsdag kaldt verdens ledere til møde om klimaet forud for det afgørende klimatopmøde i Paris i 2015. Baggrunden er en rekordhøj koncentration af drivhusgas i atmosfæren.

* Det globale CO2-udslip har aldrig været så stort som i 2014. Den stadigt voksende udledning ventes i år at ligge 2,5 procent højere end i 2013.

* Kina er med de senere års buldrende vækstrater blevet verdens suverænt største CO2-udleder med 28 procent af klodens samlede CO2-udslip.

* USA står i dag for 14 procent af den globale udledning af drivhusgasser, mens EU-landene tegner sig for omkring 10 procent.

* Kinas CO2-udledning ventes at stige 4,5 procent i år, mens USA's formodes at gå 0,9 procent ned. EU står til at reducere udslippet med 1,1 procent i 2014.

* Den accelererende CO2-udledning gør det yderst vanskeligt at nå det vedtagne FN-mål om at begrænse Jordens opvarmning til to grader over førindustrielt niveau.

* Den globale middeltemperatur er allerede nu steget omkring 0,85 grad siden den industrielle revolution i midten af 1700-tallet.

* For at efterleve målet om højst to graders opvarmning skal verdens udledning af drivhusgasser falde mere end fem procent årligt.

Kilder: Global Carbon Project, Nature Geoscience.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip