FAKTA: Her er de seneste drabssager på botilbud

Fredag aften er en ansat på det socialpsykiatriske bosted Center Lindegården blevet dræbt. Ifølge politiet står en mandlig beboer bag.

Her er de seneste sager, hvor medarbejdere på et bosted er blevet dræbt af en beboer.

* 25. marts 2016 bliver en 57-årig kvindelig ansat på bostedet Lindegården i Roskilde dræbt med kniv. Politiet anholder en 30-årig mandlig beboer i sagen.

* 7. maj 2014 mister to medarbejdere på botilbuddet Saxenhøj i Sakskøbing livet, da en 28-årig beboer går til angreb med en kniv. En medarbejder dør på stedet, mens den anden dør af sine kvæstelser otte dage senere. Desuden sårer manden en anden beboer på stedet.

Den mandlige beboer bliver dømt til anbringelse for dobbeltdrab og forsøg på drab. På grund af sindssygdom erklæres han ikke egnet til straf.

* I december 2013 bliver en kvindelig sosu-assistent knivdræbt af en 72-årig mandlig beboer på bostedet Ringbo i Bagsværd. Den 72-årige lider af skizofreni, og han havde i perioden op til drabet nægtet at tage sin medicin. Manden får en anbringelsesdom.

* I februar 2012 bliver en kvindelig socialpædagog udsat for et seksuelt overgreb og dræbt, da hun går en tur med en 40-årig mandlig beboer fra bostedet Blåkærgård ved Viborg. Beboeren, der er sindssyg, tilstår drabet og bliver idømt en anbringelsesdom på ubestemt tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip