FAKTA: Her er svampen fra asylcentret

140 beboere fra asylcentret Kongelunden skal flyttes, efter at der er blevet konstateret skimmelsvamp i hovedbygningen. Skimmelsvamp opstår ofte efter en fugtskade. Bolius, der er boligejernes videncenter, oplyser på sin hjemmeside om skimmelsvamp:

- Det er bittesmå svampe, der vokser på jord og plantedele i naturen. Det kan vokse i huse, hvis der er fugtigt og noget at leve af.

- Det lever af dødt materiale, der oprindeligt stammer fra dyr og planeter. Det kan for eksempel være træ, spånplader, tapet, støv eller kokostæpper.

- Man kan se skimmelsvamp som en lodden belægning og den har en muggen lugt.

- Hvis der er skimmelsvamp kan det gøre beboere syge. Symptomerne kan være alt fra irriterede øjne, næse eller luftveje over bihulebetændelse og åndedrætsbesvær til træthed og koncentrationsbesvær.

- Nogle skimmelsvampe udskiller giftstoffer - eksempelvis mycotoksiner - der kan give udslæt, hvis man rører ved svampene. Ved stor koncentration af skimmelsvamp kan svampene i sjældne tilfælde være årsag til en egentlig forgiftning.

- Skimmelsvamp er - modsat hussvamp - ikke en trussel imod husets konstruktion. Det kan give grimme og ildelugtende misfarvninger på væggene, som ikke er til at få af igen.

Kilde: Bolius

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip