Lige nu læser andre
140 beboere fra asylcentret Kongelunden skal flyttes, efter at der er blevet konstateret skimmelsvamp i hovedbygningen. Skimmelsvamp opstår ofte efter en fugtskade. Bolius, der er boligejernes videncenter, oplyser på sin hjemmeside om skimmelsvamp:
– Det er bittesmå svampe, der vokser på jord og plantedele i naturen. Det kan vokse i huse, hvis der er fugtigt og noget at leve af.
– Det lever af dødt materiale, der oprindeligt stammer fra dyr og planeter. Det kan for eksempel være træ, spånplader, tapet, støv eller kokostæpper.
– Man kan se skimmelsvamp som en lodden belægning og den har en muggen lugt.
Læs også
– Hvis der er skimmelsvamp kan det gøre beboere syge. Symptomerne kan være alt fra irriterede øjne, næse eller luftveje over bihulebetændelse og åndedrætsbesvær til træthed og koncentrationsbesvær.
– Nogle skimmelsvampe udskiller giftstoffer – eksempelvis mycotoksiner – der kan give udslæt, hvis man rører ved svampene. Ved stor koncentration af skimmelsvamp kan svampene i sjældne tilfælde være årsag til en egentlig forgiftning.
– Skimmelsvamp er – modsat hussvamp – ikke en trussel imod husets konstruktion. Det kan give grimme og ildelugtende misfarvninger på væggene, som ikke er til at få af igen.
Kilde: Bolius
/ritzau/