FAKTA: Hvad er transfer pricing

Den danske smykkegigant Pandora har betalt en lille milliard i skat, efter selskabet har indgået forlig med Skat i en sag om værdien af selskabets interne handler igennem seks år.

Læs om transfer pricing her:

* Transfer pricing dækker over værdien af virksomheders interne handler mellem koncerner placeret i forskellige lande. Det kan være handel med varer eller tjenester.

* Når virksomhederne opgør værdien af deres interne handler på tværs af landegrænser, skal det ske efter et armslængde princip. Det vil sige, at priser og vilkår skal stemme overens med, hvad der kunne være opnået mellem uafhængige parter.

* Det skal ske for at sikre, at virksomhederne ikke benytter interne handler til at flytte indkomst fra et land til et andet uden at betale skat.

* Ifølge kritikere kan multinationale koncerner bruge interne handler som skattesnyd, mens virksomhederne omvendt indvender, at sagerne er komplekse, og at det ikke er en eksakt videnskab at fastsætte prisen de interne handler.

* Indkomstforhøjelserne betyder, at det skattepligtige grundlag for virksomhederne ændres, hvilket ofte resulterer i en ekstra regning fra Skat.

Kilder: Skat, Skatteministeriet, dr.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip