FAKTA: Sådan vil regeringen stramme regler efter terror

Omkring en måned efter terrorangrebet i København har justitsminister Mette Frederiksen (S) nu lanceret en stribe nye tiltag i kampen mod terror.

Her er justitsministerens nye tiltag:

* Prøveløsladelse: Det skal overvejes, om prøveløsladelse bør bruges i mindre omfang. Samtidig skal der strammes op i forhold til at sikre at dømte, der bliver prøveløsladt, overholder de fastsatte vilkår.

* Reststraf: Der er behov for at se på regler og principper for udløsning af reststraf, og behov for at se på, hvordan straffen udmåles, når en reststraf udløses.

* Betingede straffe: Der er behov for at se på, om myndighederne reagerer, når vilkårene for en betinget dom ikke overholdes. Samtidig skal det overvejes om den betingede dom indgår tilstrækkeligt i en ny straf, hvis den dømte begår ny kriminalitet.

* Afsoning: Der er behov for at overveje hvilken betydning, det skal have under en senere straffesag, hvis indsatte ikke opfører sig ordentligt. Retten skal i fremtiden i højere grad kunne lægge vægt på, at en indsat ikke har opført sig ordentligt, når der skal tages stilling til, om der er grundlag for varetægtsfængsling.

* Personundersøgelser: Der er behov for at se på, om man kan optimere de personundersøgelser, der udarbejdes af en sigtets personlige forhold

* Samfundstjeneste: Samfundstjeneste skal bruges, hvor det kan forhindre og modvirke et liv med kriminalitet. Til gengæld skal samfundstjeneste ikke anvendes, når der er tale om forhærdede kriminelle.

* Samarbejdet mellem myndigheder: Der er behov for at se på samarbejdet mellem myndighederne i forbindelse med løsladelse både efter afsoning og efter varetægtsfængsling.

* Forebyggelse af radikalisering i fængsler: Der har ikke været tilstrækkelig klarhed over håndteringen af tegn på radikalisering hos indsatte i kriminalforsorgen.

* Berammelse ved domstolene: Straffesager skal behandles ved domstolene hurtigst muligt.

Kilder: Justitsministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip